Alsvik – Høgås


View Larger Map

Skiltet ved huset, vårt utgangspunkt

Turen starter rett bak huset på Alsvik der det er kanoutleie. Dette huset ligger bortenfor fotballbanen og er våren 2012 brunt av farge. Kanoutleie står med tydelig skrift på veggen. Like bak huset går det en tydelig sti i kraftig motbakke som er merket med «Tursti». Her starter vi….

Dette er bare en av mange, mange turer i området, men den er fin og den er kort nok til at den passer en kveldsstund.

Gangvei i steinur

Første del går først på god skogbunn, men ender opp i steinur en periode. Etter dette er vi tilbake i skog igjen, mye bjørkeskog er det oppover her. På toppen av ura er det flatt en liten periode før det stiger igjen. Toppen av denne andre bakken er det høyeste vi går i dag.

Her møter du mange skilt med flere turmuligheter. Vi går opp i retning Høgås og gir oss der for dagen. Været og utsikten er god.

Området turen går i

I tillegg er følelsen av å være mye lenger ute i marka enn det vi faktisk er – også til stede, og det er jo ikke feil. Vi befinner oss nå mellom Lutsivassdraget og RV-316 som går over fra Hana via Tengesdalsvannet og til Høle.

Utsikten er difinnitivt best i retning Lutsi hvor det virker som det er mange vann som henger sammen i ett vassdrag, noe som også stemmer godt med kartet.  Viser litt av dette i videosnutten.

Oversiktsbilde

Alt i alt er dette en middels tur, kort men med noe stigning. Naturen her inne er upåklagelig, så det er bare å snøre på seg skoene. Turens lengde ble på den biten vi gikk ca. 1 time opp og 45 minutt ned igjen. Flott tur for en kveldsstunn.

Det er stor opparbeidet parkeringsplass i Alsvik. Senere på året er det også fine bademuligheter her ute for dem som ønsker det. I dag fristet det lite med kun 7 grader i luften.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Hana i Sandnes og forbi Vatneleiren. Ca. 3 kilometer etter leiren kommer du til skiltet som viser deg vei ned til Alsvik.

Flott skogsterreng

Små vidder

Mye småskog

Skogtur

Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.