Bråsteinvannet


View Larger Map

I dette område har Sandnes og Statsskog lagt ned mye godt arbeid til glede for turfolket. Dette inneholder hele Bråsteinområdet, Melshei, Arboreet og Myklabost. Det er flere topper i området, men i dag skal vi konsentrere oss om Båsteinvannet og området bort til Arboreet. Som du kan se på bildet til venstre, er det en postkasse. Her ligger det kart over området som er meget nyttig å ha med seg.

Velger du å gå strake veien over til Arboreet er veien god å gå på, det er meget lett å finne frem. Til å begynne med går du i tett skog et stykke, men etter ca 10-15 minutters gange tar skogen slutt og du er ute i typisk høgjærlandskap.

Her er det ikke noe naturlig skille mellom skog og åpent landskap, dette skjer på meteren. Legg merke til de flotte fargene det er i naturen nå i slutten av juni måned. Det er faktisk en del fargesprakende blomster langs ruta også.

Vel ute i åpent landskap får man mer oversikt, men er også mer utsatt for vinden. Denne dagen var fin og været var bare godt. Tar du med deg kartet som ligger i postkassen ved parkeringsplassen, vil du kunne ta avstikkere fra ruta som er valgt.

Her kan du, uten at det ødelegger turen, ta en avstikker til Glihammeren som er et fint utkikkspunkt, du kan også ta ei sløyfe ned til selve vannet.

Når temperaturen i vannet tilsier det, skal det være fint å bade her, de fleste av oss vil nok ha bort i mot 18 grader i vannet før det er aktuelt. Nå holder det nok ikke mer enn 12 grader vil vi tro.

Som bildet viser, bryr ikke hundene seg om temperaturen i vannet, her er en kjekk firbeint som ikke hadde noe imot et bad.

Når man så går videre er det også mulighet for å ta en avstikker til, denne gangen opp til Eikeskogfjellet, en topp som er litt høyere enn Glihammeren.

Går du turen frem og tilbake til Arboreet er dette gjort på 1 time og 20 minutt til sammen. Tar du så med et par tre avstikkere har du fort en tur på et par timer og kanskje vel så det.

Hvordan komme hit:  E39 til Bråstein mellom Sandnes og Figgjo. Ta av mot «Osli», parkeringsplassen er lett å finne etter noen hundre meter.

Film fra Braastein !

NB!!!  Du kan også få kjøpt og valgt ut ditt eget juletre her oppe, og få hugget det rett før jul. Slå den. Første bildet under viser det.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.