Gandsfjorden langs dobbelsporet


View Larger Map

 

Gandsfjorden

Gandsfjorden

Små turer tidlig på våren er fint. Ofte er det så isete i fjellet, at det kan være farlig å gå der, rundt påsketider. Nå snakker vi om turer på beina, ikke på ski. En tur langs Gandsfjorden er roligog behagelig, denne gangen mellom Mariero stasjon og Vaulen badeplass.

Denne turen frem og tilbake gjør du på en times tid, men muligheten er mye større for den som vil det. Gangveien går helt fra Hillevåg og til Gausel.

Benker er satt opp

Benker er satt opp

Langs sjøen er det laget til noen små havner, flotte fiskeplasser finner du langs hele løypa og senere på året kan man bade på Vaulen. Byens kanskje koseligste badestrand. Hele turen går langs det nye dobbelssporet som ble bygget for noen få år tilbake. Og hele turen går i vannkanten.

Benker og andre rasteplasser finner du også flere av på hele ruten. Det ble en veldig oppgradering av turmulighetene her etter dobbelsporet kom.

Flotte plasser

Flotte plasser

Utsikten over Gandsfjorden er bare enestående, her har du orkesterplass til utsikt over hele bymarka på Riskasiden, Lifjell, Dale og inn til Sandnes. Turen egner seg nok best på dagtid, om kvelden da vi gikk her, blir du gående på skyggesiden. Det oppleves kaldere nå tidlig på våren.

Plassen er utmerket å gå med barnevogn. Rullestolbrukere vil også kunne komme seg godt frem her.

Dobbelsporet og Mariero Stasjon

Dobbelsporet og Mariero Stasjon

Hvordan kommer vi hit:  Her kan du starte turen på mange forskjellige steder, vi valgte Mariero Stasjon som utgangspunkt. Ta da av fra riksvei 44 ved OBS på Mariero, følg veien rett frem, helt ned til sjøen. Det er godt merket med stasjonens navn. Dette er en enkel tur som de aller fleste vil kunne gå uten problemer.

 

Lifjellsenderen

Lifjellsenderen

Gangvei

Gangvei

Gangvei i skogen ved Vaulen

Gangvei i skogen ved Vaulen

Badeplassen på vaulen, tidlig i April

Badeplassen på vaulen, tidlig i April

Lifjell i bakgrunnen

Lifjell i bakgrunnen

Vaulen i vårsol

Vaulen i vårsol

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Normal, Rogaland, Sandnes, Stavanger, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.