Kringleli og Kringletjørn


Vis større kart

 

Skiltet på Kyllingstad

Skiltet på Kyllingstad

På anbefaling fra en av våre lesere, tok vi tidlig i fjor vår turen til Kringletjørn. Det var den gang så tidlig på året at naturen hadde knapt våknet fra vinterdvalen. Derfor bestemte vi oss for å ta turen igjen, pluss å forlenge den noe denne gangen. Når du har passert Skurvefeltet utenfor Ålgård, går det bare et par kilometer før du kommer til Kyllingstad. Her svinger du av E-39 til venstre, ved skiltet som viser mot en badeplass nede på stedet der.

 

3- delt vei

3- delt vei

Etter du har svingt av, går det noen hundre meter, så møter du skiltet som vist ovenfor. Kjør deretter gjennom grinda og følg veien til endes, ca 2,5 kilometer.

Helt ved enden, deler veien seg i tre, som vist på bildet til høyre. Du tar den midterste for å finne parkeringsplassen. Veien ned til venstre skal vi glemme denne gang. Det er på veien helt til høyre her, selve turen starter.

Første vannet

Første vannet

Bare turen inn i bil her er verd turen, vi passerer flotte vann, rasteplasser og flere flotte hytter i det fine terrenget. Turen opp til Gjeravatnet går på fin traktorvei, vi passerer noen få hytter til, før vannet åpenbarer seg.

Her er det trolig noen som har hatt Bikuber tidligere, men vi så lite til dette nå. Landskapet er lunt, lite vind og godt skjermet i skogen. På tross av ferietid er vi merkelig alene her oppe.

Flott sommervær

Flott sommervær

Vannet er ikke helt blikkstille, men vi kan ikke klage heller, været er fantastisk flott og vi nyter dagen. Matpakken er et «must» på disse turene, den smaker godt uansett, ute i naturen.

Gjeravatnet som er det første av to vann vi kommer til, har flere valg. Vi kan gå rundt, opp på en av flere topper i området eller fortsette til neste vann. Vi fortsatte denne dagen opp til Kringlelitjørna. En lang smal dal med en liten fin bekk fører oss opp dit.

Kringletjørn

Kringletjørn

Kringlelitjørna ligger noe høyere i terrenget. Den fine traktorveien vi startet på er gradvis blitt dårligere og dårligere, men den fungerer svært godt som tursti.

I enden av vannet kommer vi til en gjerdeklyver og på andre siden stopper den greie veien vi har fulgt. Her er det ei lita myr som skal forseres, vi finner ut at det vil svare seg å gå rundt myra for å komme til endes av vannet. Nå begynner den delen av turen som går uten gangsti.

Myr

Myr

Vi har bestemt oss for å gå rundt dette lille vannet og opp på et topp på motsatt side. Toppen er lett gjenkjennelig ved at det er en betydelig stor stein der. Utsikten er også upåklagelig. Men å gå rundt Kringletjørn, er en historie for seg. Første del går på myr, her må du ha godt fottøy. Opp på toppen går greit, men da vi skal ned til vannet igjen og rundt dette, er det ikke lett å finne noen god rute. Derfor blir det litt opp og ned for å komme frem i terrenget.

Kringletjørn fra østsiden

Kringletjørn fra østsiden

Det meste av turen går i lett fremkommelig skog og mark, men rundt tjørna er det noe mer krevende. Ivertfall på den ene siden av vannet. Hele rundturen innklusiv toppen på andre siden av vannet gjør du på snaue tre timer innlusiv et par pauser. God tur.

Hvordan komme hit:  Detaljert forklaring ligger over – i artikkelen. Flott tur på en plass, trolig få ferdes på til vanlig.

Nydelig ved Kringletjørn

Nydelig ved Kringletjørn

Badebrygge i det første vannet

Badebrygge i det første vannet

Traktorveien gror igjen

Traktorveien gror igjen

Flott plass

Flott plass

Flere vann innover

Flere vann innover

Vår topp denne dagen

Vår topp denne dagen

Måtte opp et stykke fra vannet for å finne gjerdeklyveren

Måtte opp et stykke fra vannet for å finne gjerdeklyveren

Det gror igjen

Det gror igjen

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Gjesdal, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.