Mastravarden på Mosterøy

Turoversikt

Turoversikt

Mastravarden er det høyeste punktet på Mosterøy, 154 meter over havet. Ikke all verden tenker du kanskje, men dette er sju meter høyere enn Himmelbjerget i Danmark. Der rager du kun 147 meter over havet. Vi tok turen ut hit tidligere i sommer, og her kan du få bli med.

På ei øy, midt i Boknafjorden skal du ikke mange meter til værs, før utsikten blir god. Denne toppen er et klart bevis på dette.

Godt skiltet

Godt skiltet

Det kan gås som en rundtur dette. Regner du snaue 30 minutt opp og ditto ned igjen, har du en tur på under en time. Men utsikten her oppe er god, så de fleste benytter seg av det og blir værende en stund ekstra.

Fra parkeringsplassen følger du en gårdsvei oppover i lia. Etter en liten stund kommer du til nye skilt hvor veien deler seg og det er her du kan gjøre dette til en rundtur. Vi velger å følge gårdsveien videre opp her.

Varde, kikkert og værstasjon

Varde, kikkert og værstasjon

Der veien slutter er det godt merket hvor du skal videre. Det er lagt ut planker på de våteste områdene også. Etter drøye 20 minutter er vi oppe ved den store varden. Her er det i tillegg kikkert og digital, stor værstasjon. Eneste plassen vi har opplevd dette.

Utsikten er overraskende god, vi får øye på en kranrigg som seiler sakte men sikkert inn over fjorden. Her er det 360 graders utsikt.

Klosterøy i bakgrunnen

Klosterøy i bakgrunnen

Etter en god pause på toppen, bærer det ned mot bilen igjen, denne gangen videre rett frem. Vi kommer da til slutt ned mot krysset vi passerte på veien opp. De siste meterne er de samme som på veien vi startet på. Ønsker du, kan turen forlenges ned mot Vertshuset, men da må du gå veien tilbake til bilen.

Turen passe ypperlig for deg som vil ha en kort, men veldig fin kveldstur. Her kommer du godt ut i naturen til tross for kort løype.

Hvordan komme hit:  Bil til Mosterøy, kjør mot Mastrahallen og forbi denne. Godt skiltet til parkeringsplassen ett stykke etter hallen.

Det er ikke for ingenting at Rennesøy og mosterøy blir kalt for de grønne øyene

Det er ikke for ingenting at Rennesøy og Mosterøy blir kalt for de grønne øyene

Bokn i bakgrunnen

Bokn i bakgrunnen

Rennesøyhodnet bakerst i regnværet der

Rennesøyhodnet bakerst i regnværet der

Fin utsikt

Fin utsikt

Over mot Vikevåg

Over mot Vikevåg

Kranrigg på vei inn

Kranrigg på vei inn

Kranriggen lengre ute

Kranriggen lengre ute

Flotte øyer

Flotte øyer

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.