Ragnhildsnuten


View Larger Map

Det er mulig å gå opp hit fra flere plasser, men den vanligte er trolig fra Melshei. Det er denne vi har valgt.

Her er det en liten parkeringsplass med plass til ca. 7 – 8 biler. Skiltingen du ser til venstre levner ingen tvil om hvor du skal gå videre.

Du kan se toppen etter bare noen hundre meter, etter du har forlatt bilen.

Men grunnet meget bratt fjellside, må man gå delvis rundt toppen for å komme opp, merkene viser klar vei opp her.

Etter å ha gått gjennom et lite skogholt og rundt en sving, bærer det rett opp på toppen.

Utsikten er svært god her oppe fra. Mange er overasket over hvor tett opp mot bebyggelsen i Skaarlia du er, så for dem som bor der, vil turen opp bli enda kortere.

Video fra Ragnhildsnuten !   

Det er flott å kunne se så langt ned over Jæren, opp mot Stavanger og delvis inn i Ryfylke når toppen er så enkel å komme til som her. Men med flatt landskap rundt, uten noen hindring for utsyn, blir det kjekt å være her.

Det er flott å se den fine grønnfargen som er i naturen nå i juli. Trolig vil vi sette enda mer pris på det når vi tar bildene frem i januar.

Etter å ha fått med seg alle inntrykk fra toppen, er det bare å følge samme vei ned igjen til bilen. Regner du 20 minutt opp og 20 minutt ned igjen, har du en fin liten tur på 40 minutt. Tar du så en pause på toppen, kan du fortsatt ha en tur på under timen.

Hvordan komme hit:  Kjør til Høyland Kirke i Sandnes og kjør inn der det er skiltet mot Melshei. Etter noen hundre meter kommer du til skiltet som fører deg opp til parkeringsplassen for dem som vil til Ragnhildsnuten.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Sandnes, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.