Randabergfjellet (Fjedelet)


View Larger Map

Fra parkeringsplassen

Fra parkeringsplassen

Randabergfjellet ligger rett utenfor sentrum av persillebygda i retning Sande og Tungenes. Toppen her var for flere år tilbake tilholdsted for Heimavernet. Disse har nå flyttet og stedet er blitt mer fremkommelig for menig mann. Med det flate terrenget her ute, skal du ikke særlig høy opp for å få fantastisk utsikt. Godt tilgjengelig er det også blitt.

For det har blitt svært godt tilgjengelig. Kommunen har opparbeidet en stor og flott parkeringsplass ved veien mellom sentrum av Randaberg og Sande. Nå går det ann å kjøre helt opp til den gamle leiren, men det skal du ikke, med mindre du er dårlig til beins da.

Heimavernets tidligere leir

Heimavernets tidligere leir

Det første stykket opp fra parkeringsplassen er litt bratt, men etter 5-6 minutter flater det noe ut og motbakken blir mer ordinær. Etter 15 minutter er du oppe ved den gamle leiren som Heimavernet hadde i sin tid.

Du er aldri i tvil om at du er havnet inn i en leir når du kommer opp hit, alle bygningene forteller det.

I den ene enden, som vist på bildet til høyre her, ser man ut over byfjorden mot Mekjarvik og over mot Mosterøy og Rennesøy. Tar du turen videre rundt kommmer vi bort til området Kommunenholder på å lage til.

Kveldssol

Kveldssol

Her er det flere benker og en Gapahuk om været skulle bli ugreit. Til og med en stor kikkert er satt opp på dette stedet. Her har du utsikt langt mot havs, langt ned over Jæren og over mot Kvitsøy, Karmøy og Bokn.

Naturen preges fortsatt av fargeløs ettervinter, men ned mot Sande stranden ser vi bøndene er begynt å pløye. Et sikkert vårtegn det.

Gapahuk er blitt et populært bygg på mange steder der det er lagt til rette for turister. Denne snodige bygningen skjermer for vind og vær og er faktisk en velsignelse på dager som denne, med kald vind.

Mot Tungenes

Mot Tungenes

Det er laget til flere løyper her, og faktisk kan du gå herfra og rundt hele Tungenes og tilbake til Sande. Skulle du ta ut på denne turen må du regne med å bruke 3-4 timer. Dette er en drøy runde.

Hvordan komme hit:  Velger du å ta deg opp til Randabergfjellet fra parkeringsplassen og runden oppe på toppen, vil du bruke en times tid. Bruk fasilitetene og ha med mat og kaffe, utsikten er meget god. Kjør til Randaberg og så i retning Tungenes, ca. 400 meter etter Steindal gård ser du parkeringsplassen på høyre side. Her starter turen. Her kan du gå med barnevogn, første bakken er tung. Alternativet er å kjøre opp til leiren, da slipper du bakken. 

Klikk på bildene for å se dem i større format…

Sandestranden

Sandestranden

Kikkert hører med

Kikkert hører med

Gapahuk

Gapahuk

Ryfylket i bakgrunnen

Ryfylket i bakgrunnen

Retning Stavanger

Retning Stavanger

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Randaberg, Rogaland, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.