Rundtur Ytre Tasta


View Larger Map

Høstfargene ser bokstavligtalt ut til å ha regnet bort i år. Bladene på trærne går fra grønt til brunt, uten at vi har fått det flotte orange skjæret i naturen denne høsten.

Etter at bilen er forlatt, starter turen på flott gangvei som vist på bildet. Denne leder deg ned til Store Stokkavann. Fra bilen å ned til vannet er det ikke lange biten, du går den på fem minutter.

Video fra Stokkavannet !   

Når du kommer ned til vannet renner bekken fra parken ut her. Dette ser du på videoen over.

Du følger veien videre mot høyre og i retning ytre Tasta. Her følger vi Store Stokkavann ca. 1 kilometer. På denne korte strekningen har du fin utsikt.

Inntil for få år siden. ble dette vannet brukt som reservedrikkevann for Stavanger. Etter hva vi har hørt, er dette historie nå.

Høsten byr på mange flotte bilder ute i naturen. Lyset er spesielt og luften blir skarpere jo lengre ut på høsten vi kommer.

Under her ser du et bilde av noe som kan se ut som et sjøhus. Hva dette brukes til er usikkert, men det holdes godt vedlike, så her må det nødvendigvis være aktivitet.

Kanskje kan det være noe som er igjen fra tiden da dette fungerte som drikkevann ???

Roklubben bruker også vannet aktivt. Der du kommer ned, vil du kunne se «dobber» som merker robaner langs hele vannet på langs.

Etter ca.1 kilometer kommer vi til veien som går opp mot Gabbas kjøttbutikk på Tastatorget, her er det bare å følge på mot den store mobilmasten som er synlig helt i fra vannet og opp.

Nå blir det et lite stykke å gå på gangvei langs E-39 mot gamle Tasta Skole.

Her følger du undergangen og holder til høyre mot veien. I enden av bakken tar du igjen mot høyre og under E-39. Denne fører deg tilbake til parken hvor bilen står parkert. Legger du inn en liten pause underveis, går du denne turen på en liten time.

Hvordan komme hit:  Starter du fra Tjensvollkrysset, følger du E-39 gjennom Byhaugtunellen. Når du kommer ut av denne, fortsetter du rett frem i første rundkjøring. Men kun etter ca. 200 meter etter rundkjøringen, kjører du av til venstre. Her er parken og parkeringsplassen.

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Stavanger, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.