Tananger Losstasjon og havn


View Larger Map

Losstasjonen ser ut til å bestå av et «tårn» for utsikt mot havet og en del som ser ut som et internat for overnatting. Stedet ligger overraskende fredelig til, selv om det bare er snakk om noen meter til bebyggelsen.

Tananger har vært og er tydeligvis et knutepunkt for lostjenesten på våre kanter, stasjonen har vært her i mange år.

Film fra losstasjonen !

Som filmen over viser, er det god utsikt fra losstasjonen. For de som er kjent, ser man her over til Rott og ut i Nordsjøen. Det kan nok være svært værhardt her ute, noe som trolig har gitt stedet et behov for los.

Fyrtårn i dag er som regel det vi finner her ute, en liten lykt som er helautomatisert. Kostnadene ved disse er nok bare en brøkdel av det som krevdes av betjente fyrtårn i «gamle dager». Til høyre ser du den lille lykta i Tananger.

Tananger havn har et sørlandsskjær over seg. Stedet er ikke alt for stort og det aller meste er helt hvitt. Sjarmerende tur ut over fra Hummeren Hotell, via moloen og over til øya. Det er på denne strekningen avstikkeren til losstasjonen også befinner seg.

Flere av bygningene som tidligere rommet firma, er nå bygget om til leiligheter, noe som igjen lager en flott atmosfære.

Film fra Tananger havn !

Når du kommer ut til øya og rundt på andre siden, får man god utsikt over oljebasen og den nye havna der blant annet danskebåten går fra. Det nye LNG anlegget viser også godt igjen her.

Har du med fiskestangen, har du gode muligheter for fisk her ute. På tilbaketuren kommer vi over seilbåter og losbåter inn mot havna igjen. Det er mange båter her, flere store og flotte også. Turen her ute kan anbefales, du gjør hele runden på en time.

Hvordan komme hit:  Med bil til Tananger, sving ned ved skiltet «Indre havn og Hummeren hotell». Parkerer du ved hotellet, er dette et godt utgangspunkt.


Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Sola, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.