Vannbassengane i Egersund


View Larger Map

Det er lett å finne frem her, er du i sentrum av Egersund og kjører i retning Sokndal (Hauge I Dalane), vil du møte skiltet som viser vei før du er kommet ut av byen. Etter å ha kjørt noen smale veier som er godt skiltet, kommer du opp til parkeringsplassen hvor Egersund Orienterings Klubb har sitt tilholdssted. Det er her turen starter fra.

Fra parkeringen og opp i terrenget, starter vi med en god motbakke, men den er ikke spesielt lang. Etter fem til ti minutters gange er du oppe ved det første basenget. Dette er det som virker mest kunstig av dem. Her er opparbeidet sandvolleyballbane, gode bademuligheter med sandstrand, stupebrett og flåte midt ute i vannet.

Stor plen og opparbeidet gangsti er også på plass i tillegg til stor oppslagstavle med informasjon over mulighetene i området her.

Og mulighetene er det mange av her. Heia er full av gangveier og stier på kryss og tvers over alt. Vi tok turen tidlig i april måned, og det kan se ut for at vinteren har takket for seg, i denne omgang. Klikk på linken under her å se levende bilder fra et av bassengane. Legg merke til den vårlige lyden.

Film fra Vannbassengan i Egersund !

Når det gjelder tid man bruker på turen her oppe, er det noe du bestemmer selv. Her kan du velge alt fra 20 minutter til absolutt hele dagen. Lysløype, gangveier og stier ligger til din disposisjon, her er det bare å forsyne seg. Skiltingen ute i naturen er også god, så her er det bare å legge i vei.

Legg også merke til alle kanalene som var bygd for ca. 135 år siden da området var vannverk. Dem finner du igjen flere steder ute i naturen her.

Hvordan komme hit:  Egersund sentrum, noen få hundre meter i retning Sokndal. Her finner du skiltet som leder deg opp til parkeringsplassen og ut i naturen på dette spesielle men flotte området.

Ett av de nydelige vannene her oppe.

Dette innlegget ble publisert i Eigersund, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.