Øvre Gramstad – Aspervik


View Larger Map

Dette er turen for dere som liker å gå på ujevnt underlag, her går du på fjell og i skogen. Det går en del opp og ned også, så det er god trim å ta med seg i tillegg. Men turen er ikke hard, den er akurat passe for de fleste.

Starten fra Øvre Granstad begynner på flott gangvei, men det varer ikke lenge. Dette er samme vei som om du skulle gått til Kubbetjørn.

Etter ca. 5 minutter kommer du til skiltet som vist helt øverst på siden her. Følg pilen ut til høyre mot Aspervik. Det er nå den kjekke delen av turen starter. I slutten av april er det blitt vår i Sandnes og flere treslag er kommet langt i å begynne å bli grønne.

Flott tid av året dette, om du ikke er allergiker da. Pollensesongen starter tidlig i år, og for mange er dette en plagsom tid. Svært beklagelig å få gleden ved våren redusert på grunn av dette.

Øvre Gramstad ligger høyere over havet enn det Aspervika gjør, derfor går det noe utforbakke den siste delen, men før du kommer dit er det svært variert terreng.

Vi kan også nevne at turen går på baksiden av fjellene som grenser mot Gandsfjorden. Dette medfører at selv om det skulle blåse en del, vil du være i le for vinden store deler av denne turen.

Underveis vil du møte flere merkede stier til andre plasser også, men dette trenger du ikke bekymre deg for, skiltingen er som tidligere skrevet, svært god.

På veien nedover møter vi en plass som speidere trolig bruker, her var det hyttebygging av kvist og andre aktiviteter vi forbinder med speidere.

På vinterstid kan det nok være værhardt her også, ei fore hadde måttet gi seg i vinter og lå med rota i været. Artig mønster fra disse røttene.

Tar du deg en pause under veis, må du regne 1 time og 20 til 1 time og 30 minutt hver vei. Alt etter hvor lang pause du legger inn. Når du kommer ned til byggefeltet i Aspervik er det bare å snu og ta samme vei tilbake. Da bruker du totalt 3 timer, kanskje litt til da det er brattere stigning tilbake.

Som skiltingen viser, er det flere steder å besøke i området, men da må du legge til mer tid og flere kilometer. Flott tur dette, selv på dager med mye vind.

Hvordan komme hit:  Med bil fra Sandnes. Kjør mot Dale Sjukehus, 3 kilometer før, kommer du til Gramstad. Kjør opp til høyre her, skiltet med “Dalsnuten”. Når du er på toppen av bakken, kjører du inn på den første parkeringsplassen der turen starter mot Kubbetjørn. (Ikke den stor parkeringsplassen som er beregnet for dem som skal til Dalsnuten) Turen starter her, følg skilting til Kubbetjørn, etter noen minutters gange blir du ledet via nytt skilt, ut i terrenget. Dette forteller deg “Aspervik”.


Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.