Brusaknuten om Karten

Høgjæren

Kjør av FV 504 her

Brusaknuten og Karten er to fine plasser på Høgjæren. Førstnevnte regnes som det høyeste punktet på Høgjæren. Men så var det hva man kan regne som Høgjæren da ? Uansett var dette en flott tur i fine sommerfarger. Bli med på denne rundturen oppom to topper og Kartevann. Det er nytt startpunkt for turen sammenliknet med da vi var her for noen år tilbake.

 

Turen i starten

Etter at du tar av 504, rett før Husavatnet om du kommer fra Bue, er det bare noen få meter å kjøre bort til et sauehus, hvor det er god parkering og fine skilter. Turen starter opp en fin gårdsvei, og etter 20 minutter ser du toppen av Karten, opp til høyre for Kartavann. Turen opp til Karten er en avstikker fra den rødmerkede løypa, men du ser toppen klart, med sender og noen «Parabolliknende» mottakere.

 

 

 

Karten

Her på Karten ser du stort sett hele Jæren, nødvendigvis ikke for at det er så høyt, men ingenting sperrer for utsikten. Etter noen bilder fortsetter vi ned igjen mot Kartavann. Vi skal over til Brusaknuten som du kan se på motsatt side, litt bak, den med varde på. Vi går raskeste vei ned mot vannet og skal helt til høyre ende av dette, der du ser skogen. Og vi skal gjennom denne skogen også.

 

 

Brusaknuten

Ut på andre siden går det litt i avsatser opp til Brusaknuten, og etter å ha tatt flere bilder i det fine været, på flere steder, er vi oppe på Brusaknuten. Denne er 11 meter høyere enn Karten. Her hadde vi en matpause. Takk og pris hadde vi med nok drikke også, for dette var trolig årets varmeste dag, så langt. Turen fortsetter i motsatt retning av der vi kom opp, etter kort tid er vi nede på en gårdsvei igjen.

 

Inn til venstre her

Her skal du til høyre. Etter å ha fulgt veien nedover et godt stykke, og passert noen skilter høyere oppe, får du et lite vann på venstre side. Du skal inn her, rett ovenfor dette vannet, skiltet i krysset lyder «Kartavann». Da blir du ledet tilbake på veien du gikk opp i starten av turen. Så er det bare å følge denne tilbake til sauehuset der bilen står parkert. Veldig fin tur dette i flotte sommerfarger.

 

Hvordan komme hit:  Kjør inn på FV504 på Bue (E39) Her viser skiltet mot Varhaug. Lenge før du kommer dit, ved Husavatnet er det skiltet av til parkeringsplassen her. (nest øverste bilde i artikkelen) Selve turen brukte vi 2,5 til 3 timer på, dette med spisepause og fotografering mange plasser.

Parkeringen

Starten på turen

Klikk på kart for større visning

Kartavann

Avstikker Karten, opp til høyre

Karten, lett gjenkjennelig med antenne

Utsikt fra Karten

På andre siden av Kartavann, ser du Brusaknuten

Vi skal gjennom denne skogen

Ute av skogen på andre siden

Flotte farger, lett å gå

Brusaknuten

Utsikt fra Brusaknuten

På vei ned igjen

Inn ved det lille vannet vi snakket om. Fanget vi en fisk i bildet ?

Skulle tro det var bomull 🙂

Tilbake til Kartavann og veien ned til bilen igjen

Våre venner er med

Der nede står bilen

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, , Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.