Brusaknuten


Vis større kart

Skiltet og den endelige toppen bakerst

Til turen opp på Brusaknuten. Jeg har latt meg fortelle at både Time og Hå kommune ønsker å ha denne toppen i sin kommune, så derfor tar jeg ikke sjansen på å si dette med sikkerhet. Men det er ikke tvil om at utgangspunktet for turen, der bilen parkeres, ligger i Time. Bli med oss til fantastisk utsikt på Høgjæren.

Det er stor og god parkeringsplass inne ved hytta der traktorveien begynner.

Første del, traktorvei

Størsteparten av turen går i lett motbakke, det er ingen hard tur dette, bare de siste 5 – 10 minuttene opp på toppen er noe brattere. Turen starter som sagt på traktorvei et lite stykke. For fire år siden var vi her og gikk samme rute. Den gang var merkingen en katastrofe, men her har det skjedd store ting siden vi var her sist. Turen er merket til minste detalj med både røde merker og flere skilt langs etter turen. Rett og slett et godt arbeid er gjort her.

Grunnmur og kors

Like før traktorveien tar slutt, blir vi ledet ut i terrenget. Vi passerer ovenfor et par myrer og kommer opp på ei fantastisk stor slette. Her får vi for første gang øye på toppen i det fjerne. Som du kan se på bildet til venstre passerer vi en slags lødd grunnmur og et kors i metall. Hva dette skal forestille kan vi dessverre ikke si noe sikert om. Vi blir videre ledet over sletta og opp mot et meget langt steigjerde. Ved enden av dette steingjerdet skal vi over en gjerdeklyver.

Brusaknuten og skiltet

Her starter oppstigningen til selve Brusaknuten. Den er ikke lang, heller ikke særlig bratt, og etter noen minutter er du oppe ved den flotte varden. Her er det postkasse med bok, flott skilt som viser at du befinner deg 430 meter over havet og en fantastisk utsikt.

Da vi var her blåste det stiv kuling, men temperaturen var mange og tjue grader. Dermed var det vær for shorts og T-skjorte på hele turen. Fantastisk.

Bjerkreisenderen i det fjerne

I videoen over får du ett intrykk av det flotte været, samtidig blandet med sterk vind. På turen oppover ser du hele tiden Bjerkreimsenderen til venstre. Denne ruver i landskapet.

Vi valgte å følge samme rute tilbake til bilen, men det finnes et alternativ som ser ut som det er merket. Fortsetter du rett frem oppe ved varden, blir du ledet ned mot Kartavatenet og får en rundtur. Trolig forlenger dette turen med ca. 30 minutter vil vi tro ?

Hvordan komme hit:  Kjør Rv504 mellom Bue og Undheim. Når du kommer til Mellomstrand møter du et flott og tydelig skilt som viser vei opp til parkeringsplassen der turen starter. Selve turen bruker du 45 – 60 minutt på opp, og 40 minutt på tilbake. Legger du inn en god pause, har du en tur på mellom 2 og 2,5 time. NB! Det fortelles at bommen opp til parkeringsplassen nå er stengt og at det ikke går an å kjøre opp fra hovedveien. 

Toppen

Topp og skilt

På den store sletta

Litt motbakke

Utsiktsbilde

Dette innlegget ble publisert i , Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.