Foss-Eikeland Helgaland Plassatjern


View Larger Map

Mye hester å treffe

Vi befinner oss i siste halvdel av mars måned, været er godt, skal vi si til en forandring. Turen over fra Foss-Eikeland til Helgaland er en overkommelig distanse. God gangvei er det også, så dette blir silkeføre.

På Eikeland er det et stort hestesenter, her ser det ut for å være flere forskjellige hestesportaktiviteter som drives. På vår tur medfører dette møte med mange hester og ryttere som på bildet her.

Selve turen stiger noe den første halvdelen for så å gå i litt utforbakke når vi nærmer oss

I retning mot Figgjo

målet. Men høydeforskjellen er ikke stor, så mye bakker er det ikke. Etter hvor du lar målet være, vil det ta ca. 45 minutt å gå over mot E39 i Bråstein området, eller Helgaland om du vil.

Det var omfattende skogrydding på stedet når vi var her, mye tømmer lå langs gangveien. Det er tydelig at det skal tynnes ut en del her oppe. Vel nede på motsatt side, snur vi og går tilbake der vi kom fra.

Men vi følger ikke helt samme løypa. På veien opp viser det to gangveier ned til Plassatjern, vi går ned den ene som igjen fungerer som ei rundsløyfe og ut igjen på den andre.

Skilt til vannet

Videoen over viser Plassatjern i mars måned. I bakgrunnen høres aktivitet fra barnefamilier som er på tur i det flotte været.

Som vanlig hadde vi med nistepakke og tok oss en god pause nede ved vannet her. Hvorfor enkel mat smaket bedre ute enn inne har jeg mange ganger lurt på, uten å finne noe godt svar. Kanskje er det kombinasjonen av trim og flott utsikt som bidrar ?

Turen fra Plassatjern og ned til bilen er gjort på 15 – 20 minutter, vi får på denne

Flott natur som begynner å få grønnfargen tilbake

strekningen god sikt bort til ridesenteret og den yrende aktiviteten der. Vel nede ved bilen krysser vi Ålgårdbanen og så er vi tilbake på veien mellom Ganddal og Kverneland igjen.

Innklusiv pause kan du regne 1:45 time på denne turen – totalt.

Hvordan komme hit:  Kjør til Ganddal og ta av mot Foss-Eikeland (Skiltet Kverneland). Rett før du kommer ned til den nye brua på Eikeland, ser du skiltet inn til Sandnes Ullvarefabrikk. Parkeringen finner du på baksiden av Fabrikken. Her er også gode skilter.

Plassatjern

Turområdet

Alternative ruteforslag

 

Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.