Hiafossen og Viglesdalen

Fin vei helt inn

I dag skal vi inn i vakre Viglesdalen i Hjelmeland. Denne turen gir deg tett kontakt med ikke mindre enn tre fosser, og i et så regntungt år som 2017 har vært, så er det vann i dem også. I tillegg får du oppleve turisthyttene i Viglesdalen, det er to stykker av dem, en eldre og en av noe nyere dato.

Det har blitt høst, vi er godt ut i oktober, noe fargene i naturen forteller oss klart. Men høsten kan være fin den.

 

Veien innover er steinsatt mange plasser.

Været var ikke det beste for å si det sånn. Tåka hang tungt nedover fjellsidene og det yr-regnet store deler av turen innover. I sånt vær blir ikke bildene slik man kunne ønske, men det lite å få gjort noe med. Vi starter fra den store parkeringsplassen på Nes innenfor Årdal i Ryfylke.

Det er flott merket og skiltet helt fra parkeringsplassen, så du trenger ikke å bekymre deg for dette. Driftsveien oppover er bygget av svenske rallare på starten av 1900 tallet.

 

Hiafossen

Løypa følger stort sett elva oppover i starten. Den første fossen vi kommer til er Sendingsfossen, deretter kommer du til den mest kjente, Hiafossen. Til slutt og øverst oppe er det Granefossen som buldrer mot oss.

Hiafossen er nok den som oppleves mektigst, her kan du også gå ut på et slags platå`helt inntil vannmengdene. Har du barn med, skal du passe ekstra godt på dem her.

 

Brua

Men vi skal videre. Det stiger en del i terrenget etter fossene, ikke allverden, men vi skal opp til Viglesdalsvannet. Her er det flott bru til å krysse vannet, for vi skal gå på venstre side innover mot turisthyttene. Selv om du kan se hyttene fra brua, så er det en dryg bit inn.

Etter ca. 2,5 timer er du fremme ved hytta, et tvers gjennom trivelig sted og fantastisk fin turisthytte. Det var veldig stor trafikk her denne lørdagen, da høstferien startet. Men det er bare hyggelig.

 

 

 

Flott turisthytte i Viglesdalen

Dette er en populær plass. Kanskje skulle den flotte hytta hatt enda større kapasitet til å kunne ta imot enda flere gjester ? Det kommer kanskje med tiden, hvem vet ?

Turen var fin i tåke og regn, i solskinn er nok dette en enda mer fantastisk tur. Vi var heldige på tilbaketuren, da gløttet sola frem og vi fikk en nydelig tilbaketur også.

Det er ikke vanskelig å anbefale denne turen til dere som er glade i å gå i fjellet.

 

Hvordan komme hit:  Vi kom fra Stavanger. Med ferje til Tau. Kjør RV13 (Ryfylkeveien) og ta av mot Nes noen få kilometer før du kommer til Årdal. Turstart er den store parkeringsplassen på Nes. Det er 7 kilometer hver vei å gå, 14 kilometer tur/retur. Du bruker kanskje 2,5 timer inn, litt mindre tilbake. 4,5 til 5 timer i gangtid. Legg til tid for fotopauser og andre pauser du måtte ha behov for. 

Vi starter her, på Nes

Flotte partier

Klikk på kart for større visning

Ikke vanskelig å finne frem

Første foss

Sendingsfossen

Hiafossen

Hiafossen

Infotavle

Ny infoplakat

Granefossen

Det er høst ja

Brua ved siste vann

Du lurer ikke på hvor du skal gå

Stein er det nok av

Der var vi fremme ved de fine hyttene

Den gamle gården

Flott turisthytte

På turen tilbake kom sola

Fine høstfarger

Der nede ligger utgangspunktet for turen, Nes

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Tid: Heldagsturer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.