Langs Storånå og Sandvedparken


Vis større kart

Lekeplasser

Lekeplasser

Sandvedparken er fortsatt en fin plass å ferdes, det er sjarmerende å gå mellom Vågen, Ganddal stasjon og Stokkelandsvannet. Skjønt det var finere her før. De seneste årene er det bygget så mye nytt, tett inn til gangveien, at mye av idyllen er visket ut. Heldigvis er det fremdeles områder igjen hvor det går ann å føle at du er ute i naturen. Kommunen har lagt til rette for aktiviteter her, flere lekeplasser, benker, toaletter er satt opp. Til og med en trimpark er det funnet plass til.

Storånå

Storånå

Påskeaften 2013 gikk vi store deler av turen mellom Sandnes og Ganddal, men vi begynte ikke helt i sentrum av byen. Det var svært mye folk her i det flotte været og turen langs “Storånå” var en flott opplevelse.

Turen er meget lettgått, det er nærmest helt flatt her, dog en liten stigning er det nok for å få vannet til å renne i “Ånå”. Det er tydelig at plassen blir brukt til trening også, svært mange var ute å jogget denne dagen.

Flott i Sandvedparken

Flott i Sandvedparken

Det er lett å finne fram, du kan starte i Vågen i Sandnes eller oppe ved Ganddal Stasjon. Det er fin tur mellom disse to stedene. I tillegg kan du starte fra flere plasser mellom dette. Vi valgte ovenfor den gamle togstasjonen ved Brualand.

En sjarmerende tur midt i Sandnes sentrum. Her hører du trafikken, men du slipper å ta hensyn til den. Deler av løypa går langs Jærbanen også, men her er det høyt gjerde som skiller deg fra skinnegangen, så det går fint.

Hvordan komme hit:  Start eksempelvis ved den gamle jernbanestasjonen på Brualand. Inn vis a vis Komunens hus langs RV44. Tiden å gå: Alt fra 10 minutter til et par timer. Du velger selv.

Mange skilter er satt opp

Mange skilter er satt opp

Trimparken

Trimparken

Rensepark

Rensepark

Storånå igjen

Storånå igjen

Folk er ute å jogger

Folk er ute å jogger

Mange fine plasser

Mange fine plasser

Sandvedparken

Sandvedparken

Flott også før det blir grønt

Flott også før det blir grønt

Mye fugler

Mye fugler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Rogaland, Sandnes, Steder, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.