Mastravarden rundt

Sommer

Mastravarden rundt bruker du ikke mer enn rundt en time på. Vi ble sittende på toppen denne 17 mai kvelden en god stund, derfor gikk det noe mer tid. Dette er en enkel tur de aller fleste klarer lett. Samtidig så gir den flott utsikt.

Turtavle

Turen starter på Haugvaldstad på Mosterøy, og hvis du ser på turtavla over så går vi en større runde enn det som er inntegnet med rød strek der. Vi følger veien videre i 8-9 minutter til fots og tar av ved punktet du ser på bilde under.

Her tar du av til venstre

Så kommer du opp til denne hjulanordningen

Opp hit

Og til høyre her, viktig…

Herfra er det liten tvil om hvor veien går vider, herfra går det ikke an å gå feil. Du får snart øye på Mastravarden, og siden det var 17 mai i dag, så var det heist flagg også.

Som en liten prikk bakerst, ser du varden

Svært lettgått som du ser

Vi ser oss tilbake mot klosteret

En miniskog

Og et hyggelig lite vann

Små perler underveis

Litt le for vinden

Stort sett åpent landskap

Rennesøy på andre siden

Vi nærmer oss nå toppen for dagens må, den er ikke høy, men den er høyere enn Himmelbjerget i Danmark med noen få meter.

Utsikten bak oss

Sommer

Her ser du Mastravarden

Utsikt mot Stavanger

Med værstasjon og kikkert

Det blir utsikt av dette også, når ingenting står i veien for den

17 mai og sommergrønt

Vi skal videre, denne ganger fortsetter vi sammen med rødmerkede i motsatt retning av der vi kom opp, her tar det kun 20 minutter ned til bilen.

Mastrafjorden

Zoomet bilde mot Stavanger

På vei ned igjen

Like lettgått

Vi nærmer oss bilen

Takk for turen

Klikk på kart for større visning

Hvordan komme hit: Kjør fra Stavanger, på E39. Kjør gjennom den første tunnelen i Renfast. Ta av på Mosterøy, merket Utstein Kloster. Følg veien forbi skolen og idrettshallen, også forbi avkjørselen til Hodnefjell. Et par kilometer etter dette, ser du skiltet til parkeringsplassen og turen til Mastravarden. Tidsbruk…. Ca. 1 time i gangtid. Pauser kommer i tillegg.

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.