Ølbergstranden


View Larger Map

Det er en fredens plett her ute. Kanskje er det en flott og godt besøkt Campingplass som er medvirkende til dette. Feriegjester haster ikke så mye som oss som går på jobb, tror jeg. Havnen hvor du kan få kjøpt reker og krabbe, samt badestranden, vekker også feriestemningen.

Mange tar rett og slett turen ut hit flere ganger i løpet av våren, sommeren og høsten for å slappe av og kjøpe is.

Video fra stedet !

Tyskerne brukte stedet under andre verdenskrig og klare merker sitter fortsatt i naturen etter deres innhugg. Her er både bunkers og rester av kanonkrans. De fleste av gangene i fjellet her er nå sperret, så det er kun på overflaten man kan betrakte dette.

Utsikten fra toppen var nok utmerket i form av å ha et “fort” for å ødelegge skipstrafikken de årene krigen raste. Avstanden mellom bunkers og kanonplassen her er ca. 50 meter, og det var i sin tid skyttergrav mellom disse to.

Badestranden er behagelig, det er en typisk Jærstrand med gresstuer bakerst og fin sandstrand ned mot havet. Hadde værgudene vært mer medgjørlige ville det nok vært fullt av folk her, men med en temperatur på 15 grader i luften og 10 – 12 i sjøen, er det ikke noe fristende.

Bor du på Nord Jæren har du nok vært her ute, hvis ikke, må dette være en fin kveldstur i sommer.

Å gå i området her er ikke noe problem, stedet vil være godt tilgjengelig for alle uten noen form for anstrengelser.

Hvordan komme hit:  Kjør fra flyplassen på Sola og ut langs Solastranden. Fortsett til du kommer til skiltet som viser til Ølberg. I enden av veien tar du ned til høyre.

Her trenger du ingen trening for å gjennomføre, svært enkel tur.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Sola, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.