Roglå i Lund

Roglå på avstand

Roglå på avstand

Vi var i dag i Lund kommune, nærmere bestemt på Ualand. Turen som var staket ut, var opp til Roglå. En maiestetisk topp med utsikt i de fleste retninger. På turen hadde vi alt, sol, regn, lyn og torden, vindstille og kuling. Bli med på en solfyllt tur mellom bygene.

Været var sånn noenlunde ved start, men dette skulle snart forverre seg kraftig. Allerede på vei opp begynte det å tordne i det fjerne.

Skiltene

Skiltene

Avhengig av hvor du velger å parkere, vil utgangspunktet for turens start i terrenget være ved disse skiltene du ser til høyre her. Det står som du ser ikke skiltet opp til Roglå. I tillegg må vi dessverre også legge til at merkingen oppover er til dels elendig. Noen sprette røde merker er det, men disse begynner å bli utydelige samt at det er flere plasser svært langt mellom hvert merke. Dette er ikke bra. Men toppen har du i syne stort sett overalt, så det lar seg gjøre å finne frem likevel.

Først skog, så fjell

Først skog, så fjell

Nok om det. Du har flere veier å velge oppover. Vi valgte veien som “går slalom” opp, og den bratte ned igjen, dette for å variere noe. Første del går i skogkledd terreng, men på en viss høyde er det slutt på trærne og vi kommer ut på mer snaut fjell og lyngbunn.

I regnvær kan det være fare for at det kan være glatt på snaufjellet, noe vi fikk erfare i dag. Ellers er dette en greit overkommelig tur.

Skogsbunn på deler av turen

Skogsbunn på deler av turen

Etter hvert som vi kommer oppover, så blir vi presentert en flott utsikt over Ualand, Heskestad og mot Helleland. Innover andre veien er det mye fjell som gjelder. På toppen er det lagt ut postkasse med bok som du kan skrive navnet ditt inn i. I tillegg er det satt opp en trill rund stein i noe som kan minne om marmor, denne er festet over postkassen. Bilde av denne ser du lengre nede på siden. Sti og vei oppover er mange, bare trist med den mangelfulle merkingen og skiltingen.

Her tar du av ut i heia

Her tar du av ut i heia

Hvordan komme hit:  Kjør bil til Ualand og ta av E-39 ved butikken. Fortsett rett frem til du kommer til fotballbanen. Her kan du velge å parkere. Du fortsetter da til fots på veien som svinger til venstre med fotballbanen ca. 20 minutter før du kommer til skiltene som vist lenger oppe i artikkelen, og går inn i heia over gjerdeklyveren der. Du kan parkere noe nærmere også, men det er ikke lagt til rette for mye parkering innover. Fra fotballbanen og helt opp må du regne 1,5 time, noe kortere ned igjen. Ca tre timer er greit å sette av til denne turen.

Nede fra veien

Nede fra veien

Gårdsveier i starten

Gårdsveier i starten

Lett å gå i begynnelsen

Lett å gå i begynnelsen

Det stiger i terrenget

Det stiger i terrenget

Utsikten viser seg

Utsikten viser seg

Ualand

Ualand

Uværet kommer sigende

Uværet kommer sigende

Postkassen og den runde steinen

Postkassen og den runde steinen

Postkassen er viktig

Postkassen er viktig

Flott

Flott

Nydelig

Nydelig

Flott tur i dårlig vær

Flott tur i dårlig vær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Lund, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.