Utsikt fra Ullandhaugtårnet


Vis større kart

Stort tårn

Stort tårn

Vi er i gang med noen svært korte turer, her er en av disse. Ullandhaugtårnet er Stavangers høyeste punkt om du regner toppen av bygningen. Utsikten er fantastisk, her er det 360 grader utsiktspanorama.

De to første etasjene i selve tårnet er åpne for publikum, her er du så høyt oppe at du vil få utsikt milevis i alle retninger. En plaseringsskive er også satt opp slik at du får informasjon i alle retninger på stedsnavn.

Ullandhaugtårnet sett fra veien

Ullandhaugtårnet sett fra veien

Dagens tårn er bygget i 1964 av Televerket som selskapet het den gangen. Bygget er 64 meter høyt. Øverste toppen av tårnet rager 202 meter over havet, noe som i dette flate landskapet oppleves som svært høyt. Selve toppen er ligger på 138 meter over havet.

I 1896 ble det reist et tårn her oppe ved navn Haraldstårnet, dette var til minne om slaget i Hafrsfjord (Dokumentasjon: Wikipedia)

Kafè skiltet ved parkeringen

Kafè skiltet ved parkeringen

Dette tårnet ble ødelagt under annen verdenskrig og restene ble revet i 1963. I dag drives det en liten Kafè her oppe. Dette til glede for turister og andre som tar turen opp.

Turen fra parkeringen på Ullandhaug er gjort på 10 minutter opp, og snaue 10 minutter ned igjen. Det er asfaltert vei opp, men det er ikke lov å kjøre, med mindre du har gjort en avtale med Telenor om dette på forhånd.

Harfersfjord i bakgrunnen

Harfersfjord i bakgrunnen

For dem som vil gjøre turen lengre er det store muligheter for det. Hele Sørmarka har du tilgang til fra denne plassen. Her kan du gå over Auglen og ned til Hinna og Jåttå om du ønsker. Da må du legge til betydelig mer tid. Alt i alt en kjekk plass, hvor du kan gjøre turen så kort eller så lang du måtte ønske.

Hvordan komme hit:  Kjør over Ullandhaug mellom Campingplassen og Universitetet. På toppen her er det godt skiltet bort til parkeringsplassen under tårnet.

Tårnet bak trærne

Tårnet bak trærne

Tårnet kommer til syne

Tårnet kommer til syne

Sørmarka

Sørmarka

Gandsfjorden og Lifjellsenderen

Gandsfjorden og Lifjellsenderen

 

Utsikt fra Ullandhaug

Utsikt fra Ullandhaug

 

Universitetsområdet

Universitetsområdet

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Rogaland, Stavanger, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.