Vigdel stranden på Jæren


View Larger Map

Vigdel i solnedgang

Det er på tips fra en av våre lesere vi tok denne turen, og det angrer vi ikke på. Noen tror disse strendene er helt like, og har du vært på en av dem, så har du vært på alle. Sånn er det ikke. Og Vigdel bemerker seg ved at selve stranden ligger litt inne i en bukt, noe som ikke er vanlig her.

Stranden har også en flott opparbeidet parkeringsplass som om sommeren sikkert kunne vært større.

Fra bilen og ned til selve stranden går du på drøye fem minutter, så det er ikke avstanden

Bilde fra parkeringsplassen

som stopper noen her. Flott gangvei er også laget til. Mange jernbanesviller er lagt ut for å gjøre fremkomligheten til en behagelig opplevelse.

Når du kommer ned til sjøen, kan du velge å bli værende der. Mange gjør jo det, særlig i badesesongen. Men for oss som liker å gå tur, er det to alternativer. Vi kan gå nordover (mot høyre), da ender vi til slutt opp på Ølberg. Vi gikk halvveis mot Ølberg denne dagen.

Alternativet er sørover (mot venstre) da vil man til slutt ende opp i retning Hellestøstranden, som forøvrig er omtalt på en av de andre turene her i Turanbefalinger.

Filmen viser en fin ettermiddag sent i februar her på Vigdel. Vi var ute sent på dagen så

Vigdelbukta

sollyset var i fer med å gi seg. Men det gir jo også en fin stemning i bildene.

I likhet med flere av strendene på Jæren advares det også her mot undervannsstrømninger. For dem som senere på året vil bade eller for dem som driver med surfing, kan man her oppleve ubehagelige og farlige strømninger i sjøen. Disse kan i verstefall trekke deg ned i sjøen og utover. Vær OBS på dette.

 

Stranden

Derfor er det nok lurt å vite om det slik at man unngår ubehagelige opplevelser. Men etter å se hvor godt besøkt disse strendene er i sommerhalvåret, så er folk forhåpentligvis klar over faren og tar sine forhåndsregler. På godværsdager må man være rimelig tidlig ute for å ha noe håp om å få seg en parkeringsplass her i badesesongen.

Velkommen til Vigdel på Jæren

 

Hvordan komme hit:  Kjør fra Solakrossen og i retning Tjelta. Du kommer da til Ræge omtrent midt i mellom Sola og Tjelta. Her er det skiltet ut til Vigdel stranden.

Sanddyner på Vigdel

 

Flott badestrand

God gangvei ned til stranden

 

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Sola, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.