Hytlandsnibben og Glupefjellet

Fra Hytlandsnibben

Vi er tilbake i Bjerkreim kommune, ved Ørsdalsvannet. Nok en tur Helge Husveg har merket, og det skal han ha skryt for. Stien er tydelig, og du kan simpelthen ikke gå deg bort. Da må du i tilfelle ta en alvorsprat med din optikker. Turen er snaue 7 kilometer, og du må regne 2,5 timer, pluss det du trenger av pauser. Turen starter oppe på toppen av «Trongedalen», dette er høyeste punkt i bakken etter du har kjørt forbi Tjørn. Her står det tydelig skilt i veikanten. Parkering like bortenfor. En ting til, her er det en fordel å ha en bil i hver ende, slik at du slipper å gå veien tilbake, dette er et betydelig stykke, og det tror jeg ikke du ønsker. Eller for å si det på en annen måte, du ønsker det ikke.

Her er parkeringen ovenfor Tjørn, toppen av Trongedalen
Og her et skiltet i veikanten. Kan det bli enklere ?
God merking innover
Ørsdalsvannet
Vi zoomer litt
Der ser du Hytlandsnibben
Liker du ikke høyder, trenger du ikke gå helt utpå
Et fantastisk sted
Video fra Hytlandsnibben

Men vi skal videre mot Glupefjellet, så det er bare å legge i vei, vi tok dette som en kveldstur, så helt på slutten begynte det å skumre litt. Men i juni måned gjør jo ikke det noe, vi labber avgårde.

Er det ikke flott
Høyt ned
Vi skal i den retningen
Neste utsiktspunkt
På andre siden av vannet ser du Landsdal
Helt i enden der ligger Vassbø, Ørsdalen
Fint platå
Ny video

Så er det siste etappe til Hytland, hvor du forhåpentligvis har en bil nr. 2 stående, for å kjøre tilbake til utgangspunktet. Turen bærer preg av både å være i skog og over tregrensa, så her får du med deg mye forskjellig.

Vi skal ned et bratt skar
Vi må ned en del høydemeter på slutten av turen
Vi nærmer oss Hytland
Smalen (sauen) er med oss
I svingene der borte satte vi fra oss en bil før turen startet. Hytland
Vår rute, blå strek

Hvordan komme hit. Vi plasserer en bil ved skiltet nede på Hytland, dette er en avstikker før du kommer til Tjørn i Bjerkreim (Inn mot Lauperak). Den andre biler kjører vi opp til toppen av Trongedalen, som er innenfor Tjørn. Her står det tydelig skilt i veikanten der turen starter. En bil i starten og en bil på slutten av turen, er nesten helt nødvendig. Det er nødvendig 😀

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.