Kitlingen på Rennesøy


View Larger Map

Du kan velge å se på dette som en tur for nybegynnere. Men du kan altså også se på det som en hyggelig kveldstur som ikke trenger å ta så lang tid. Og det er fint her ute, nå er det begynt å bli farge i naturen også.

Når du kommer frem til parkeringsplassen, blir du møtt med et stort og oversiktelig kart på tavle, som viser vei ut i terrenget.

Skilter er det også flere av, så det er umulig å rote seg vekk her. Løypene er meget godt merket med rød maling og Turistforreningens røde «T».

Turen starter på en noe bratt traktorvei, lett å gå, lett å finne frem.

Her går vi i landskap preget av gårdsdrift. April måned er tiden for at nye lam kommer til verden, noe du kan se i videoen under her.

Husk at grunneierne har vært behjelpelige med å legge til rette for turene, det er derfor viktig at vi som turgåere retter oss etter dette. Det er noen enkle regler å følge. Har du med deg hund, skal den holdes i bånd. Når vi går gjennom grinder, skal vi påse at den blir lukket bak oss igjen. Og så skal vi ta hensyn til dyra som går på beite, disse skal ikke forstyrres unødvendig.

Videofilmen under er tatt på noe avstand, med zoom, for ikke å skremme dyra ved å gå for nært innpå dem.

Videofilm her !

Det er hyggelig å se slike ting som på filmen her. April er den måneden de fleste lam kommer til verden.

Men tilbake til turen. Etter å ha gått på traktorvei i 10 – 15 minutter, kommer vi til et kryss som er godt skiltet. Vi skal til venstre mot Kitlingen. Vi fortsetter nå på en enda enklere kjerrevei som til slutt ender opp ute i terrenget.

Hvor vidt vi kan kalle Kitlingen for en topptur kan diskuteres. Utsikten her fra er meget god, men vi snakker ikke om mer enn 95 meter over havet.

Etter å ha kost oss i kveldssola og inntatt noen knekkebrød som var tatt med hjemmefra, var det å starte turen ned mot der bilen står parkert igjen på Helland. Vil du ha en enkel tur, kan denne anbefales. Lykke til og god tur.

Hvordan komme hit:  Med bil fra Stavanger. Kjør gjennom begge Rennfast tunellene og kjør av mot Vikevåg på Rennesøy. Fortsett videre mot Hausken kirke og videre til Helland. Her starter turen ved parkeringsplassen og skiltene.

Klikk på bildene for større visning:


Dette innlegget ble publisert i Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.