Slogen på Sunnmøre

Toppunktet på Slogen

Vi er kommet opp til Sunnmøre og skal begi oss ut på turen til Slogen som ligger 1564 meter over havet. Vi har bestemt oss for å ta ruta fra Øye, det er den korteste, men så er det oss den desidert bratteste. Vi skal opp mer enn 1500 høydemeter på snaue fire kilometer (en vei).

Vi starter fra Øye, innenfor Hotell Union. Kortløypa er merket «Sort», noe som betyr at den er ekstra krevende
Vi skal i den retningen, men du må ikke tro at dette er toppen. Neida, det er det ikke..
Det er stygt bratt oppover, så høyde får du med en gang

La det være sagt med en gang, liker du ikke bratte motbakker, så skal du bare glemme denne turen med en gang. Her er det en bakke, men den varer fra parkeringsplassen og helt opp til toppen. Det er lite eller intet hvile underveis.

Joda, styggbratt
Kjekke fjelltopper på Sunnmøre
Landskapet blir mer goldt når du kommer opp i høyden. Her kommer det også et par andre stier inn, fra andre utgangspunkt. Du kan nemlig gå fra flere plasser til Slogen.
Vi zoomer inn en annen kjent fjelltopp i nærheten, dette er «Jakta»
Med betydelig med zoom, kan du se turisthytta der nede
Vi zoomer inn «Jakta»

Sunnmørsalpene er flotte, men brutale. Ofte må du opp svært krevende bakker for å nå dem. Utsikten og landskapet kan ta pusten fra de fleste av oss.

Først en luretopp, så ser du Slogen bakerst
Siste bakken opp er litt luftig
Vi zoomer litt
Vi zoomer enda mer

De siste 60 høydemeterne er det noe klyving. Tar du deg tid og leter frem riktig trasee så går dette også. På toppen har du steget til 1564 moh. Og utsikten… ja, se bildene.

Mer en 1,5 kilometer ned
Samme bilde med zoom
Mektig
Toppen av Slogen

Denne turen er spesiell, folket er så forskjellige. Tidsbruk her blir neste umulig å si, men 3-4 timer opp, litt mindre ned, så er du kanskje der. Jeg må legge til at mange går raskere, og andre trenger mer tid. Det er en stupbratt tur dette, både opp og ned igjen.

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Tid: Heldagsturer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.