Ulvarudlå med rundtur

Ulvarudlå

Ulvarudlå ligger på Høgjæren og er drøye 400 meter over havet. I dette landskapet er det ganske mye, da mesteparten rundt er paddeflatt. Utsikten blir derfor meget god. Vi gikk turen som en rundtur, startet på Aurenes og gikk opp til Ulvarudlå. Tilbaketuren gikk vi nesten ned til Tjåland, for så å følge vannet tilbake til Aurenes. Rundturen målte vi til drøye 7 kilometer.

Skiltene her er gode

Men skiltene etter dette er av tre og er «råtnet på rot», de er gamle og uleselige, og burde vært skiftet ut for lenge siden. Her har noen en jobb å gjøre.

Vi starter på Aurenes og følger denne veien noen hundre meter
Når vi skal ta av, ligger skiltet i veikanten, brukket
Over trappa og ut i heia
De røde pinnene er ikke røde lengre, men de er her
Mye dårlige skilter
Høsten nærmer seg
Flateste Jæren dukker frem
Helt bakerst der ligger Ulvarudlå
Mye myr innover så godt skotøy er nødvendig
Laksesvelafjellet (Bjerkreimsenderen)
Der er varden
Vi er oppe
Fin enkel varde, med postkasse og bok
En liten filmsnutt

Vel oppe på toppen, er det tid for «ei sjeva», og den smaker godt. Vi blir sittende en stund i det gode været. Tilbaketuren blir ned til Tjåland som er stien videre når du kommer opp, ikke skiltet, men fortsett bare videre på de røde merkene.

Fint landskap
Dette er ikke like fint
Fine små vann

Når du kommer ned til ei stor grind med skilt og gjerdeklyver, står det at veien over til Aurenes er oppoverpil høyre. Vi anbefaler heller ned til venstre, rett før Tjåland er det nytt skilt over mot Aurenes, langs vannet.

Nydelig på Jæren
Enda litt sommer igjen

Hvordan komme hit: Kjør til Ålgård og følg E39 i retning Skurvefeltet, like før du kommer dit, tar du av mot Sikveland og Langevann. Følg denne veien flere kilometer til du kommet til skiltet «Aurenes» inn til venstre. Kjør inn der til informasjonsskiltene. Turen starter her.

Oversikt
Ruten
Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Hinder, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.