Varden på Selsfjellet


Vis større kart

Utmark

Utmark

Varden på Selsfjellet ligger ikke særlig høyt oppe. 167 meter over havet for å være nøyaktig. Men i dette lanskapet er det mer enn nok til å få storartet utsikt. Bli med på en tur og i et landskap som kan minne litt om det du finner på Høgjæren. Men vi er et godt stykke unna Jæren her.

Rennesøy byr på ny flott tur, delvis i landskapsområde og delvis på beitemark. Turen til Varden gir flere utsiktspunkt.

Lettgått terreng

Lettgått terreng

Turen starter fra Sel og er samme utgangspunkt som turen til Dalestemmen og Rennesøyhodnet. Første del til Stemmen er lik, men her tar vi av til venstre og følger skiltet mot Moskar. Underlaget er noe blødt, så det anbefales godt fottøy.

Turen fra parkeringsplassen og ut hit tar 30-40 minutt hver vei. Legger du inn en pause eller to, har du en fin tur på 1,5 – 2 timer.

Varde med benk

Varde med benk

Vardene på toppen av Moskar bakken minner mest av alt om to steinrøyser. Dette er ikke målet i dag, vi skal ut til Varden og til utkikkspunktet der. Her er dt også en mye mer forseggjort varde. Benk er også med på denne varden.

Det er herfra utsikten er best. Vikevåg ligger som et søvnig sted rett under oss. Videre ser du det meste rundt inngangen til Boknafjorden. Vi hadde 25 grader denne første Pinsedag og koste oss i sola.

Vikevåg

Vikevåg

For dem som ønsker å trene, kan vi anbefale Moskar bakken, ikke kjempelang, men du så bratt. Her får du virkelig røynt deg, om det er det som er målet. Denne går fra de første vardene og bratt ned mot sjøen.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Stavanger og gjennom begge tunellene til Rennesøy. Kjør av til Vikevåg. Kjør mot Dale og Sel når du kommer ned i sentrum. Ved veiens ende er det to flotte parkeringsplasser og oppslagstavle.

Tavle

Tavle

Vårens blomster

Vårens blomster

Oversiktelig

Oversiktelig

Dalestemmen

Dalestemmen

Flott vann

Flott vann

Stemmen igjen

Stemmen igjen

Kveldssol

Kveldssol

Pilå i bakgrunnen

Pilå i bakgrunnen

Steinen som ser ut som U-båt

Steinen som ser ut som U-båt

Vardene

Vardene

Rennesøy

Rennesøy

Nyter utsikt

Nyter utsikt

Flott innover

Flott innover

Mosterøy

Mosterøy

Vakker kveld

Vakker kveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.