Bø – Knott

Karttavle

Karttavle

Dagens tur var av den lette sorten. Vi startet på Bø på Rennesøy og målet var Knott med en avstikket ned til Hesthammeren. Her nede skulle det være rester fra svunnen tid, noe som ble svært vanskelig å få øye på. Men ønsker du en lettgått tur, er dette et meget godt alternativ.

Fra parkeringsplassen på Bø er det god karttavle med fin informasjon om hvor turen går. Utmerket utført.

Sauer på beite

Sauer på beite

Å kalle dette for en topptur, er nok å ta vel hardt i. Knott ligger på 110 meter over havet, så det er ikke all verden å skrive hjem om. Men utsikten herfra er det lite å utsette på.

Første del går i jordbrukslandskap. Her møter vi både sauer og kyr. På denne flotte dagen så det ut som flere av dem kun søkte skygge der det var å finne. Lengre fremme går landskapet over til å bli mer utmark og mer vilt å bevege seg i.

Gode skilt og merker

Gode skilt og merker

Vi skal videre opp og ned noen små bakker, over en gjerdeklyver, så kommer vi bort til nok et skiltstativ. Her fortsetter vi rett frem mot Knott, samtidig så avstikkeren til Hesthammeren også går herfra. Fra dette skiltet er det ikke mer enn drøye fem minutter, så er vi oppe på Knott med den flotte utsikten.

Vi tok oss god tid på toppen for å nyte medbrakt niste i det flotte sommerværet. Med denne utsikten blir i grunnen alt bra.

Utsikt fra Knott

Utsikt fra Knott

Etter pausen skal vi tilbake til det siste skiltet og bakken bratt ned mot sjøen og Hesthammeren. Denne bakken er ikke lang, men du verden så bratt den er.

Vel nede speider vi etter noe som skal være fra historisk grunn, men må gi opp. Stedet helt nede ved sjøen er nok like fint som høyere oppe i terrenget, men noe historisk fant vi ikke. Turen tilbake til utgangspunktet går lengre nede mot sjøen, og vi kommer opp på samme sti like før vi er tilbake.

Ned mot Hesthammeren

Ned mot Hesthammeren

Det er nok ikke for ingenting Rennesøy av mange sies å minne litt om Irland. Grønt, frodig og helt sikkert svært værhardt når uværet herjer.

Vi sa at rundturen er lettgått, det er det ingen tvil om. Regner du snaue 1,5 time i gangtid på hele runden, skal du ha god tid. Men sett av tid til pause, både oppe på Knott og nede ved Hesthammeren. Da har du kanskje en flott tur som du må beregne et par timer på. God tur.

Informativt skilt

Informativt skilt

Hvordan komme hit:  Med bil gjennom begge tunnellene til Rennesøy. Fortsett i retning Mortavika, men før du kommer dit, tar du av til venstre ved Sørbø kirke. På skiltet står det «Reianes». Her Fortsetter du bare til det dukker opp flere skilter som forteller deg veien til utgangspunktet og parkeringen for turen. Skiltene ser slik ut, som du ser til høyre her.

Slitt, men gode skilt

Slitt, men gode skilt

Like grønn øy som Irland ?

Like grønn øy som Irland ?

Selv dyra er dovne i varmen

Selv dyra er dovne i varmen

Grønt, grønt, grønt...

Grønt, grønt, grønt…

Fin utsikt

Fin utsikt

Heter det Einer eller Bratje tro ?

Heter det Einer eller Bratje tro ?

Flott dag

Flott dag

Mot Utstein Kloster

Mot Utstein Kloster

Tilbaketuren

Tilbaketuren

Mot Reianeset

Mot Reianeset

Mer vegitasjon på tilbaketuren

Mer vegitasjon på tilbaketuren

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.