Dokkolstølen

Dokkolstølen

Et privat initiativ i Dirdal / Gilja området har satt seg som mål å restaurere støler, lage turstier pluss flere andre prosjekter i området. Dette arbeidet er det bare å rose opp i skyene, her har de allerede fått til svært mye godt arbeid. Veldig bra jobba. Turen til Dokkolstølen er bare en av mange ting de har restaurert, og se så flott det er blitt her. Ikke bare har de totalrenovert stølen og satt den i stand slik den var, de har også merket tursti opp. Det slutter ikke her heller, i brattpartiet har de laget enkle trappetrinn slik at det skal være enklere for folk å ta seg frem i stigningen.

Ser du den «Blå» pinnen ved stolpen der. Dette er turstarten.
Gå over jordet og bort til gjerdeklyveren, der står skiltet
Her
Det starter i lett motbakke
Se de flotte trappene som er laget til

Fra porten der du parkerer bilen i veikanten, ser du først en blå pinne, derfra går du over jordet og bort til gjerdeklyveren hvor skiltet står. Herfra er det blåmerket helt frem til målet. Det skal også legges til, at når du kommer helt opp til stølen, så er det merket videre til flere plasser, for dem som ønsker det. Vi hadde en bil stående ved veien og derfor ble det kun opp og ned samme vei, denne gangen.

Trolig navn på ham som har gjort en formidabel god jobb med trappene
Godt laget til
God og tydelig sti
Dirdal der borte

Så er vi kommet opp på en avsats hvor vi får fin utsikt ut til sjøen ved Dirdal. Vi begynner her å få god høyde opp fra veien nede i dalen. Men vi er ikke fremme, det er bare å forberede seg på mer stigning. Etterhvert kommer vi opp til en liten foss også.

Det er mulighet for å fylle drikkeflasker flere plasser
Vi beveger oss bort fra Dirdal
Vann er det nok av
Flere skilter
Vi nærmer oss. Ser du stølen der
Dokkolstølen
Her er lagt ned mye godt arbeid
Flott plass
Video av Dokkolstølen
For en nydelig plass
Flere skilter, til flere plasser
Vi takker for oss, for denne gang

Etter en god «Lunch» med mye god mat og avslapping bak seteren, bærer det samme vei ned igjen. Det er jo noe lettere det, men mange synes det er like tungt å gå nedover. I turtempo går det kanskje 1,5 time opp, litt mindre ned. Sett av 3 timer i gangtid, så har du godt med tid. Pauser kommer selvfølgelig i tillegg.

Nede ved kanten dukker Dirdal opp igjen
Og den lille fossen
Og trappene

Hvordan komme hit: Kommer du fra Dirdal, kjører du videre i retning Gilja. Du skal ikke så langt. Etter kort tid får du skolen og fotballbanen på venstre side. Noen få hundre meter til, kommer du til porten du ser på det nest øverste bilde, høyre side av veien, her er det plass til 4-5 biler i veikanten. Turen starter her.

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Gjesdal, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.