Dyranuten og Voren

Søredalen

Søredalen

I dag gikk vi fra Søredalen til de to besjedne toppene Voren og Dyranuten. Til tross for dette så er utsikten fra begge toppene meget god, all den tid alt rundt er paddeflatt eller der omkring. Voren ligger på 325 moh og Dyranuten er 352 moh. Ikke mye stigning på denne turen altså. Når du parkerer i Søredalen, ved avkjørselen til Ur-Eikeland, starter turen på motsatt side av veien. Ved skiltene der, fortsetter du et par hundre meter på veien mot Sviland, og går over gjerdeklyveren.

Hester

Hester

Her går det i lett motbakke til å begynne med. Vi traff på en flokk fine hester som var ute på beite. Det var bare rolige og var ikke til noe sjenanse overhode.

Vi fortsetter oppover. Det er noe bløtt i terrenget så gode sko er en stor fordel. I motsetning til turen til Grimslifjell litt lengre oppe i dalen, er denne turen meget godt merket. Etter en times tid kommer vi opp til første toppen som heter Voren. Det har vært en lett tur opp hit.

Voren

Voren

Etter en kort stopp her, fortsetter vi mot Dyranuten, denne toppen er godt synlig fra Voren, så det er ikke de største avstandene her oppe. Verken Voren eller Dyranuten kan skryte på seg flotte varder, men litt er det da. I tillegg så er det navn på nuten og informasjon om høyde over havet her.

Etter en halvtime til er du oppe ved Dyranuten. Her er det postkasse med bok å skrive seg inn i.

Dyranuten

Dyranuten

Matpausen ble unnagjort her oppe, det var lite vind denne dagen, men overskyet. Sommeren lar fortsatt vente på seg, så varme klær var nødvendig å ha med.

Turen tilbake går litt raskere, så hvis du setter av tre timer her, skal det være sånn cirka det du bruker.

Flott tur i meget enkelt terreng å gå i. En svært lett tur med andre ord. Husk godt fottøy da det er svært fuktig i grunnen her.

Hvordan komme hit:  Kjør til Sviland i Sandnes og fortsett oppover i Søredalen (I retning Oltedal og Seldalsheia). Bare tre – fire kilometer etter Sviland, kommer du til avkjørselen til Ur-Eikeland. Du skal ikke opp der, men parkere på flott parkeringsplass på motsatt side av veien. Turen starter på motsatt side av parkeringsplassen. Tilbaketuren går samme vei, men du kan velge om du vil opp på Voren igjen eller gå rundt.

Turen starter ved det blå og hvite krysset

Turen starter ved det blå og hvite krysset

Bakkene er ikke verre enn dette

Bakkene er ikke verre enn dette

Voren på avstand

Voren på avstand

Utsikt fra Voren

Utsikt fra Voren

Godt skiltet ute i heia

Godt skiltet ute i heia

Det er ikke rare varden på Dyranuten

Det er ikke rare varden på Dyranuten

Flassavatenet og Figgjo i bakgrunnen

Flassavatenet og Figgjo i bakgrunnen

Varden på Dyranuten

Varden på Dyranuten

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Lett, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.