Hå Gamle Prestegård – Obrestad Fyr – Obrestad Havn


View Larger Map

Hå Gamle Prestegård

Jeg tror vi kaller dette for en anderledes strandtur. Jærens flate landskap åpenbarer seg på sitt villeste her. Vi var heldige med været, lite vind, noe som hører sjeldenhetene til, gjorde turen meget behagelig.

Vi valgte å starte ved Hå Gamle Prestegård. Turen er meget lettgått, men det er noen bløte partier, så gode sko er en fordel. Du ser fyret på Obrestad straks du starter. Underlaget er blanding av mark og mye steiner.

Obrestad Fyr

Det er ei stor vik å gå rundt, før du er fremme ved fyret. Dette ligger litt oppe på en høyde i forhold til stien vi følger. Det er flatt her ute, vanligvis nok så værhardt eller verre, men i dag, tilnærmet helt stille.

Som bildet viser, har det allerede i slutten av april rukket å bli grønt i naturen, temperaturen var heller ikke til å klage på. Men skydekket var som man kan se nok så truende.

Obrestad havn

Etter å ha ruslet i vannkanten i snaue 45 minutt, kommer vi bort til Obrestad Havn. En liten skjermet havn med noen fiskebåter. Her er det lite med fritidsbåter, trolig fordi det er åpne og værharde havet rett utenfor.

Turen tar i underkant av 45 minutt hver vei, så med halvannen time har du mer enn nok tid tur/retur. Pauser kommer i tillegg.

 

Hvordan komme hit:  Kjør RV44 forbi avkjørselen til Nærbø om du kommer fra Bryne. Følg skiltingen til Hå Gamle Prestegård. Her er god parkering og det er en fin plass å starte turen.

Fyret i bakgrunnen

Kjent landskap

Gode veibeskrivelser

Dette innlegget ble publisert i , Lett, Rogaland, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.