Grødalandstemmen og Kongeveien


View Larger Map

God informasjon over alt her

Grødalandstunet er kanskje den mest kjente plassen her, men vi skal denne gangen til Stemmen og ned på Kongeveien. Riktignok går vi gjennom tunet også på tilbakeveien, så for dem som vil se litt av dette, skal heller ikke dere bli skuffet.

Fra parkeringsplassen er det to veier å starte på, vi velger den som er skiltet mot Grødalandstemmen og kongeveien som vist på bildet til venstre.

God skogssti

Etter å ha gått noen hundre meter i skog, med blanding av god gangvei og mer sørpete gangsti, dukker denne grunne Stemmen opp. Det ligger vel i navnet at dette lille vannet er kunstig laget til på et tidspunkt.

Vi vil legge til at godt fottøy er en fordel, spesielt på vår og høst hvor det er fuktig underlag her ute.

Skogen er tett her ute, men ikke stor. Samtidig er det en flott og avskjermet liten plass dette.

Hytte ?

Det er satt opp ei slags hytte her, kanskje vi skal kalle det for en gapahuk heller ?  Ikke vet vi, skulle vi gå for et tips, kan det være en speidergruppe som har satt dette opp ?

(Vi har fra en våken leser fått opplyst at dette er en «gapahaug» satt opp av ungdommer som går i 4h på Vigre skule.)

Som den rake motsetning til til Kongeveien helt nede mot sjøen er dette et lunt sted. Etter du er kommet ut av skogen og ut i det åpne landskapet, er det bare å holde på hatten, for her blåser det friskt.

Utsikten fra Kongeveien

Kongeveien på Jæren er viden kjent. Det figurerer mange historier rundt denne veien også. Det som er helt sikkert, er det flate og værharde landskapet veien ligger i. Bildene nederst i artikkelen forteller det meste om dette.

Oppe til høyre i bildet, kan du skimte en båt. Denne driver å høster inn tang og tare fra sjøen.

Fritidsbåter er det få av her – av forståelige grunner. Været er alt for hardt.

Kongeveien og Jærske vidder

Etter å ha gått noe i begge retninger, bærer det tilbake mot utgangspunktet. Gode og mange skilt forteller deg veien. Det er nå man går gjennom Grødalandstunet, på vei tilbake. Her er det nok mange som kjenner igjen bygningene som blir sett på som «Muséer». Bildene ligger under i artikkelen.

Rundturen gjør du på under en time. Pauser kommer i tillegg.

Hvordan komme hit:  RV44 forbi Nærbø om du kommer fra Bryne. Godt skiltet ned til Grødalandstunet. Stor opparbeidet parkeringsplass med oversiktelig skilting.

Flott stein dette

Grødalandstemmen

Nesten en tunell

Stein er det nok av

Grødaland

Ingen kommentar

Grødalandstunet

Sau på Jæren

 

 

Dette innlegget ble publisert i , Lett, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.