Synesvarden fra Holmavatn


View Larger Map

Oppslagstavle ved misjonssenteret på Holmavann

Langfredag og påsken 2012 havnet vi til høgjæren og Holmavatn. Misjonssenteret som ligger her ute er god skjult og du skal være litt kjent for å finne frem. Målet for turen er Synesvarden som ligger 359 meter over havet. Ikke allverden tenker du, men det er nok ikke for ingenting dette stedet har fått tilnavnet «Jærens tak».

Etter en biltur på en snau time fra Stavanger har du nådd parkeringsplassen ved Holmavatn. Her er det god plass, noe det også må være da dette stedet er et meget populært utfartsområde. Parkeringsplassen rommer nok inn på 100 biler vil vi tro.

Fargene i naturen lar vente på seg

Denne dagen var værhard som den ofte er på Høgjæren, faktisk var det antydning til sludd i luften da vi var på vei hjem. Men la oss se på selve turen opp til varden. Veien herfra er lettgått uten de store fysiske utfordringene.

Fargene i naturen lar vente på seg her ute, gresset er fortsatt gult i det åpne landskapet. Vi er svært nære de nye vindmøllene her oppe og har panoramautsikt til mange av disse. Flere av bildene her vitner om det.

Mindre bekker langs ruta

Er hele familien på tur, kan du regne 1 time å gå opp, omtrent det samme ned igjen. Er man litt trent går denne turen raskere enn dette. 2 timer pluss den tiden du trenger på pauser vil være god tid.

Det blåste friskt da vi var her, den levende filmen vi tok ble både «bråkete» av vinden og urolig i bilder, så vi lar være å legge den ut. De var faktisk vanskelig å stå helt i ro på toppen. Men når man får se den formidable utsikten, er det verdt hele turen.

Mange var på vei hit i påsken

Med bare et par grader og sterk vind, var det ikke duket for noen lang matpause på toppen, men noe mat og drikke må man jo ha.

For dem som har god tid, vil det være mulig å gå tilbake via Steikjerringe (Mor Norge) som er en egen tur vi har omtalt tidligere på dette nettstedet. Da blir turen mer enn dobbelt så lang. Men det vil være en flott tur i åpent og lettgått landskap. Du kan nå Synesvarden fra flere utgangspunkt her ute.

Synesvarden

Holmavatn er nok dog den mest kjente og trolig også den mest brukte.

Vi valgte å gå samme rute tilbake til bilen på Holmavatn, noe som regnes for å være en svært overkommelig tur.

Vær OBS på at det blåser friskt her ute, selv om det er roligere der du bor. Ta med deg lue, genser og hansker. Det kan raskt bli kaldt og da blir ikke turen noe trivelig.

Hvordan komme hit:  Kjør til Varhaug og følg veien over mot Bue. Etter noen kilometer er det skiltet inn til Holmavatn. Her er stor og god parkeringsplass. Skiltingen og merkingen er upåklagelig. Flott tur på gresskledde vidder i slak motbakke.

Flatt terreng

 

Tydelig gangvei

Vindmøller i bakgrunnen

 

Sol på Synesvarden

 

Holmavatn

Holmavatn

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i , Lett, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.