Naturstien på Øksnevad


View Larger Map

Godt skiltet og flere infotavler

Vi startet fra Øksnevad Jordbruksskole. Etter å ha gått under RV44, er det første du møter innegjerdet, noen flotte okser. Dette er ikke okser slik vi er vant til å se dem, disse minner mer om Moskus, med masse hår og horn som er veldig spesielle.

Løypa er enkel å gå, stort sett flat, men det er noen bakker også. Her vandrer man i skog og mer flate sletter om hverandre.

Utkikkstårnet vis a vi skolen

Ingen tvil om at det er skolens elever som regjerer her ute, både med skogshogst og beplantning. Det er også satt opp to utkikkstårn for observasjon av fuglelivet. Den første her ved sumpen over veien fra skolen, den andre ligger ved Figgjoelva øst for Skjævelansbrua.

Det virker som fuglelivet her er stort, selv på januars siste dag, møtte vi mye fugler. Trolig blir det mye mer ut over våren.

Lita bru laget av jernbanesviller

Det er en lett tur dette, stien er god og du går deg ikke bort her. Over små bekker og liknende er det laget bruer av jernbanesviller, andre plasser mer forseggjorte ting.

Vi bruker av og til uttrykket «Ser ikke skogen for bare trær», dette passer godt flere plasser her. Området er trolig blitt beplantet på et tidspunkt, da det er så mye rette trær på et relativt smalt område.

Massevis av maurtuer

Vi nevnte tidligere maurtuer, det er nok god grobunn for mauren her, men det var overraskende hvor mange og store tuer vi møtte på. Så mange var det at det kunne virke noe kunstig ?

Halvveis i løypa kommer vi ned til Figgjoelva. Her finner vi det andre utkikkstårnet for fugleobservasjon. Og det er mye fugler å se også. Elva gjør her en større utvidelse og det kan nærmest minne om et lite vann.

Figgjoelva vier seg ut i dette området

Dette er en flott plass å nyte medbragt mat og drikke for dem som har husket å ta med det. Utsikten er upåklagelig. Her ser du mot Vagleskogen og den nye Godsterminalen, samt over i retning Foss-Eikeland.

Siste delen av ruta går for det meste i skog, underveis møter vi på både fugler og hester. Senere på året tenker vi det yrer av liv her ute. Innklusive pauser kan du regne et par timer på denne runden.

Hvordan komme hit:  Parker på Øksnevad Jordbruksskole. Herfra går det to rundturer, vil du gå denne, følger du skiltingen som lyder «Natursti».

Tårnet ved Figgjoelva

Utsikt over Figgjoelva ved Skjæveland

Ser vi skogen ?

Flott stort siv

Mange go store maurtuer

Flott opparbeidet skogssti i Øksnevadskogen

Dette innlegget ble publisert i Klepp, Lett, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.