Trodlarinda

Parkeringsplassen på Tjørn

Trodlarinda ligger i Bjerkreim kommune. Man er ikke helt enige om toppen ligger 671 eller 674 meter over havet, men pytt, tre meter fra eller til betyr lite. Turen starter rolig, men etter kort tid bærer det opp til fjells. Den største stigningen får du første halvtimen.

Etter dette flater det mer ut, det vil si, ikke flatt, men betydelig mindre stigning. Da er du over tregrensa som du var under, i de bratteste kneikene.

Over tregrensa

Det er meget godt, både skiltet og rødmerket her, så du har ingen mulighet for å rote deg vekk. Det var litt disig i luften denne søndagskvelden vi var her tidlig i april, men vi fikk da noen gode bilder likevel.

Vi fortsetter oppover, og blir ledet ut på noen fine utsiktspunkter. Dette er nok gjort med vilje, for det er ikke den snareste veien. Men her er det fine punkter til å få tatt noen flotte bilder, der vi kom fra, og skal til.

Trodlarinda

Etter en drøy time, og litt til, er du ved toppen. Det første du kommer til er postkassen med boka. Det du skal legge merke til, er at denne står ikke på selve toppen. Du må fortsette 3-400 meter videre på den lille fjellryggen for å komme opp til den beskjedne varden på Trodlarinda.

Herfra har du en fantastisk utsikt i alle retninger. Man ser over til Skykula lengre inne og ned til Tjørn. Mange flotte vann og vidder er det flere av også.

På vei ned i rundturen

Turen er merket som en rundtur, og den anbefales selvsagt, du ser tydelig veien ned i fortsettelsen, fra der postkassen er. De røde merkene er tydelige og mange. Til slutt kommer du ned  på veien som følges den siste biten tilbake til bilen. Vi brukte 2:45 timer på rundturen inklusiv pause og en del fotografering. Noen vil nok gå raskere, og så er det jo sånn at noen trenger mer tid. De aller fleste vil klare dette på mellom 3 og 4 timer. Flott tur, anbefales. Noe bratt i starten, ellers en grei tur for mange.

Hvordan komme hit:  Kjør til Bjerkreim og følg skiltingen mot Tjørn og Lauperak. Turen starter på Tjørn, og det er ca. 6-7 kilometer å kjøre fra Bjerkreim til Tjørn på smal asfaltert vei. Se etter parkeringsplassen og gode skilter – som du ser på det øverste bilde i artikkelen, på høyre side av veien. Resten sier seg selv. Vi målte 8.08 kilometer på runden.

Her starter du

Du skal selvfølgelig ta rundturen

Først over ei trapp, så følges veien noen meter, før den tar brått til venstre

Klikk på kart for større visning

Inn i hyttefeltet og en kort stump på vei

Så er det inn i skogen og en halvtime i relativ bratt stigning

Det stiger raskt inne i skogen – som enda mangler lauv

Over tregrensa flater det litt ut, men bare litt til å begynne med

Et lite utsiktspunkt underveis

Nå er vi for alvor over tregrensa

Mye flatere etter hvert her oppe

Og flott er det

God høyde

Snøen henger litt igjen enda

Postkassen med boka, 3-400 meter FØR du er fremme

Oppleves som høyfjell

Der er toppen vår

Flotte sletter. Er nok værhardt om vinteren

Bak der er steinen med postkassen

Vi starter nedstigningen

God utforbakke med like god merking

Bilen står nede ved vannet der

Da er vi nede i småskogen igjen

Til slutt er vi nede på veien og følger denne mot venstre, tilbake til bilen

 

 

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.