Brufjellhålene

Brufjellhålene

Brufjellhålene ligger på grensen mellom Rogaland og Agder fylke, men noen få millimeter inn på Agdersiden. Hulene nås på merket sti fra fjorden ut fra Åna-Sira. Når du først er her, så må du få med deg utsikten fra Brufjellet også, herfra ser du rett ut i havgapet. Parkeringen finner du langs veien utover, stor og fin parkeringsplass. Skiltingen herfra er så god, at den trenger vi ikke gå nærmere inn på. Du kan ikke gå feil.

Etter å ha parkert, følger du veien utover et stykke
Det var tidlig vår da vi var her, så noen farge i naturen var ikke kommet
Toppen på Brufjell
Rett under toppen går stien ned til Hålene, men først skal vi opp på toppen
Utsikt i retning Flekkefjord
Flott dag
Varden på Brufjell

Her oppe fra, ser du rett til havs. På dager det ikke er like fint vær som denne, står nok vær og vind kraftig inn og på. Selve Brufjellhålene ligger nede mot sjøen og det er så bratt ned der at det er laget trinn av stål i fjellveggen for å klare å komme opp og ned. De merker turen ned som «Sort tur», det betyr «ekstra krevende». Vår tydelige anbefaling er å gå turen i tørt vær, er det vått vil det bli glatt, trolig for glatt, for denne turen. En godværstur dette.

Nå begynner den krevende delen av turen
Her er det mye brattere enn bildene klarer å vise deg
Sjekk trinnene i fjellveggen. Ikke alle synes dette er kjekt
Vel nede fortsetter vi den korte veien bort til hulene
Det er flere huler her laget av hav, vind og vær
Det er lett å gå her nede, det er turen opp og ned, mange misliker
Dette er den mest ikonske hula, som de fleste har sett på bilder
Her er vi inne i hula og fotograferer ut

På dager som dette er det en del folk her. Men vi må legge til at turen ned og opp er såpass krevende at mange vil vegre seg for turen. Om du lurer på om turen er grei å ha med hund på, er svaret enkelt og greit «Nei». Du skal like litt høyder og ballansering for å ha glede av denne turen.

Da skal vi opp igjen, samme vei som ned
Her ser du trinnene i fjellet

Hvordan komme hit: Kommer du fra Sokndalsiden, kjører du over bru i Åna-Sira, ikke første vei til høyre, men andre veien til høyre tar du av på. Kjør utover langs fjorden. Stor parkeringsplass er skiltet. Sett av tre timer eller mer på turen. Igjen, det er ikke alle som kommer til å like denne turen, mange ser på den som «litt skummel».

Dette innlegget ble publisert i Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende, Vest-Agder. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.