Piggane

Toppen rett frem er Piggane

Vi skal til Giljastølen igjen. Vi starter som om vi skulle gå til Ramnstoknuden, men tar av i en annen retning tidligere. Du starter på veien innover, men tar av på sti før du kommer til Råsavatnet. Du tar av til høyre og fortsetter langs Råsavatnet på motsatt side av vannet, motsatt side fra der veien går. Følg stien langs vannet helt til du kommer til en plakat som henger på et tre, og som lyder «Piggane». Her går du opp til høyre og følger blåmerket sti helt frem til målet.

Råsavatnet på motsatt side av der veien går
Her skal du ta av. Dette er eneste skiltet på turen.

Det går jevnt oppover her, men ikke noe veldig bratt. Regner du 1,5 time hver vei, 3 timer tur/retur, så har du god gangtid. Pausene du tar kommer i tillegg. Vi gikk her tidlig vår, så fargene i naturen er ikke kommet enda. Men det er en fin tur uansett.

Fint skogsterreng
Fargene i naturen mangler fortsatt. Men de kommer
Flere små vann innover
Kommer over tregrensa etter hvert
Fin hei og vandre i
Den mørke toppen rett frem er Lauvnesknuten
Der er vi oppe ved den lille varden på Piggane
Frafjorden, Dirdal videre ut mot venstre, Frafjord inn mot høyre
Video fra Piggane

Utsikten her oppe fra er magisk, turen blir bare finere utover våren og sommeren også. God mat er alltid i sekken og denne smakte som vanlig fortreffelig. Du har fin utsikt mot Dybingsknuten på motsatt side av Frafjorden, og bak denne rager majesteten «Frafjordhatten». Høyden her på Piggane er 596 moh. Setter du av 3,5 timer på denne turen så har du godt med tid, flere vil bruke mindre tid enn dette.

Her zooooomer vi kraftig inn og ser Frafjord og Frafjorddalen tydelig
Dette er mer avstanden
Lengre borte
Det er et stykke inn til Frafjord
Zoom ja
Noen har hengt et hjerte opp i treet
Her er løypa fra Giljastølen

Hvordan komme hit: Kjør til Gilja i Gjesdal kommune, fortsett opp den gamle veien til Giljastølen. På toppen ved campingen, fortsetter du videre på veien rett frem, forbi Røde Kors hytta. Noen hundre meter lengre fremme får du først en parkeringsplass på høyre side, litt til er det parkering på begge sider. Her starter turen på veien inn til venstre. Se etter de blå pålene. Veien er stengt med bom. God tur.

Dette innlegget ble publisert i Gjesdal, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.