Bursfjedlet


View Larger Map

Det er en lengre tur dette, enn den vi hadde til Nonsfjedlet. Underlaget å gå på er behagelig, kanskje med et unntak midtveis, der det var noe bløtt over noen myrer. Etter at vi dreier klart mot høyre ved stemmen som du ser noe av på det øverste avlange bildet, går det jevnt og trutt oppover.

Skiltingen og merkingen av løypene er det gjort mye med de senere årene og det skal vanskelig gjøres å gå seg bort her oppe.

Trolig, helt umulig. «Noen» har bygget små varder på de utroligste plasser underveis og fjellet må være med å kjempe om verdensrekord i steinbygging.

Nok om det. Etter de verste stigningene er unnagjort, flater terrenget ut og vi skal over et vått parti myrer.

Sommeren er kommet hit opp også nå, så fargene i naturen er riktige i følge kalenderen.

Det er en drøy bit innover her, selve toppen kommer tidlig til syne, men det er langt igjen fra du ser varden, til du er fremme. Man kommer igjen over i mer bratt terreng og hele tiden med toppen godt synlig.

Små vann og bekker er det flere av på turen, så her er muligheter for både fiske (husk fiskekort) og bading når været tillater det. Vi tok en matpause like ovenfor ett av de flotte vannene like ved.

Dette er nok det siste før man kommer opp på en topp – videre ned i en dal – og så opp til selve Bursfjedlet. Når man beveger seg på høgjæren som dette er, kan du komme en del hundre meter til værs uten at du får følelsen av det. Terrenget rundt er så vidstrakt at høyden merkes knapt.

Vi lager turene for hele familien, derfor legger vi inn at det kan gå 1:45 – 2:00 timer opp hit. Spreke folk som bare skal opp for treningens skyld, går betydelig raskere.

Regner man så 1:30 timer ned igjen pluss pauser på til sammen 30 – 45 minutter, har du fort en tur på fire timer til sammen. Vil du gjøre turen enda lengre, og det er det mange som vil, har du mulighet å gå runden om Nonsfjedlet ned igjen. Da må du legge til enda mer tid.

Husk å ikke spreng-gå, turen skal være hyggelig. Ta det i det tempoet som dere synes er passe for å få en god opplevelse.

Hvordan komme hit: Kjør til meierikrossen på Ålgård og ta av på fylkesvei 506 mot Bryne. Etter at du kjører ut av sentrum, ved enden av Edlandsvannet, kjører du av veien til venstre og følger vannet bortover på en smalere vei. Når du passerer et stort flott rødt hus på venstre side, er det kun 100 meter igjen til parkeringsplassen på høyre side. Turen starter her, følg skiltingen mot “Stemmen”.

Dette innlegget ble publisert i Gjesdal, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.