Faureknuten

God tavle

Faureknuten i Bjerkreim har vi vært på før, men fant ut at denne måtte friskes opp på siden her. Turen er slett ikke lang, men det går i motbakke stort sett hele tiden. Reiner du en snau time opp og det samme ned igjen, har du en tur på i underkant av to timer. Pauser kommer i tillegg.

Tavla på startpunktet ved parkeringen er god og har flott kart over området. Her finner alle frem.

Her tar vi av fra veien

Turen starter innover veien videre i ca. 200 meter før du blir ledet ut i terrenget. Hele turen er flott rødmerket, så det finnes ikke et fnugg av tvil hvor du skal gå. Turen er kun 1,5 kilometer hver vei, da sier enkel hoderegning meg at tur/retur blir det 3 kilometer.

Vi nevnte at det er mye motbakke her, men det er også viktig å få med at det er lettgått til å være motbakker. De store lange og bratte bakkene finner du ikke mange av på denne turen.

Fortsatt under tregrensa

Det er noen våte partier opp, så vanntette fjellsko er å anbefale. Vi driver i jevnt tempo oppover og får puste ut på flere av avsatsene underveis. I starten er det skog som gjelder, men etterhvert som vi kommer oppover, forsvinner denne og det blir mer snaufjell. Det bedrer jo utsikten også, som blir svært god fra toppen.

Kort tid før vi er oppe, kommer varden til syne. Vi gikk opp på ca. 45 minutt og mange gjør nok også det samme.

Utsiktsbilde

Fra toppen har du utsikt over et større område. Her ser du også over til Kyrkjefjellet, som er en annen tur du kan finne på nettsiden vår. Da vi ankom toppen var det sol og planen var at nistepakken skulle nytes her, men tåken kom sigende etter noen minutter, så det var godt å få tatt bildene før dette.

Mat ble det lell, men ikke i den utsikten vi så fem minutter tidligere. Etter påfyll startet vi turen tilbake samme vei vi kom opp.

Hvordan komme hit:  Fra Stavanger kjører du E39 mot Søylandkiosken som ligger mellom Skurve og Bue. 300 meter før du kommer til denne Kiosken, tar du av til venstre, skiltet lyder Nedrebø. Etter få kilometer kommer du til et nytt kryss, her tar du til høyre, skiltet lyder Vikeså. Ca. to kilometer til kommer du til avkjørselen mot venstre hvor det står et lite skilt «Faureknuten». Samme type skilt du er vant til å finne på tur i terrenget. Kjør inn her og parker ved tavlen.

Her er skiltet som står i siste kryss, der du skal kjøre inn grusveien.

Et par hundre meter inn på denne veien skal du, etter at du har parkert

Ingen tvil

Første del i skog

Over noen myrer

Forbi noen små kulper

Merkingen er utmerket

Mer oppover

God sti

Enda mer oppover

Utsikten begynner å komme

Faureknuten

Ikke i dag, men på varme dager….

Fin utsikt fra toppen

Tåka ligger å lurer

Flott plass

Jacuzzi på lur

Klikk på kart for størr visning

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.