Skålafjell

Parkering i bakken

Vi har tatt turen til Kvinnherad kommune og gått turen til Skålafjell i Rosendal. Turen er ikke veldig lang, men den gir en fabelaktig utsikt ut over Rosendal og et stort distrikt rundt. Kort fortalt, et utmerket utsiktspunkt. Bli med oss på en nydelig tur, sør i Hodaland.

Turen starter i bakken ovenfor kirken i Rosendal. Når du kommer til Kirken, fortsetter du bare oppover til du kommer til forbudskiltet du ser på bildet til venstre her. Et lite innhykk i veien gjør at det er plass til 4-5 biler. Første delen av turen starter på grusveien oppover. (Bildet)

Traktorveien

Det er ca. 1,5 kilometer å gå på denne veien i motbakke, når det flater ut, og du tror du skal få en flatere og enklere vei å gå videre, kan vi «trøste» deg med at sånn er det ikke. Du kommer her til et nytt skilt som peker mot Skålafjell, inn til venstre. Her går du over på en dårligere traktorvei et kort stykke, fortsatt i motbakke.

Etter noen minutter deler veien seg og vi skal over en gjerdeklyver. Rødmerkingen er grei nok den, så her finner du frem. Etter ei lita kort slette, med noen svært selskapssyke sauer og lam, starter siste kneika opp til Skålafjell. Denne bakken er bratt, men slett ikke lang.

Rosendal

Mange vil gå opp på en time, noen vil trenge mer tid. Du får selv avgjøre hvilken form du er i. Men vi skal jo ned igjen også, så tur/retur må du regne 2 til 2,5 timer i gangtid. Pauser kommer i tillegg.

Utsikten fra toppen er magisk som du ser av videoen over og bildene under. Er du i Rosendal er dette en flott tur å ta, men stedet har så mange andre turer også, både kortere og betydelig lengre og mer krevende.

I vakre Rosendal har alle et utall av muligheter etter hva form man er i.

Hvordan komme hit:  Når du er i Rosendal sentrum, kjører du opp til kirken og fortsetter oppover til du møter forbudskiltet lengre oppe i bakken. Her parkerer du og starter fotturen videre på veien til du kommer opp til neste skilt. Fra parkeringen og opp til det skiltet er det ca, 1,5 kilometer. Det tar en time opp (noen vil trenge litt mer tid) og en time ned. Med pauser må du regne minst 2,5 timer. Parkerer du ved kirken, tar det 30 minutt ekstra hver vei, 1 time ekstra tur/retur.

Startpunktet der bilen parkeres

Første del på vei

Vi ser over mot Malmangernuten

Kart. Klikk for større visning

Her ser du starten på turen til Melderskin, men den ligger lengre opp og inn, enn du ser på bildet her.

Her forlates veien og vi skal ut i terrenget

Først på skogsvei

Godt skiltet

Vått over myra, men det er løst

Nå starter siste stigning

Så bratt var det vel ikke ?

Der er varden på Skålafjell

Fin kveld på toppen

Utsikt innover

Du kan utvide turen om ønskelig

Skålafjell

Fin kveld

Rosendal der nede

Kveldsstemning

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Hordaland, Normal, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.