Kolbolten

I svingen ovenfor rasteplassen starter turen

Kolbolten ligger langs Jøssingfjorden i Sokndal Kommune. Turen starter i svingen ovenfor den store rasteplassen når du kjører nedover til Jøssingfjord og du kommer fra Hauge i Dalane. Turen er ikke lang, snaue fire kilometer. Regner du en time hver vei, har du rikelig med tid, og vel så det.

Vi gikk frem og tilbake på samme sti og det vi legger merke til er at målet for turen, bolten, er det laveste på turen.

Utsikt ned, i starten

Det er noen partier underveis som du må klyve litt, de er ikke mange og heller ikke spesielt vanskelige, så dette bør ikke skremme noen fra å gå turen.

Jeg var nær ved å si at «tåke hadde vi som vanlig med oss», noe som begynner å bli en vane. Men noen dager er bare sånn og det er lite å få gjort noe med.

Det går litt opp og ned innover til vi nærmer oss bolten. Siste stykke er det et godt stykke å gå ned.

Utover Jøssingfjorden

Når dunærmer deg Kolbolten, får du den i syne kun kort tid før du er fremme. Den er tydelig og du er ikke i tvil om at du er kommet til rett sted, når du er der. Vi fikk tatt noen flotte bilder og en filmsnutt, til tross for at værgudene ikke var helt på lag.

Maten er alltid med på turene, selv på kortere turer. Den smaker ofte helt fortreffelig, noe jeg kan bekrefte den gjorde på denne turen også.

Hvordan komme hit:  Kommer du fra Hauge i Dalane, sentrum i Sokndal, fortsetter du på RV 44 østover. Etter kun 10-15 minutter starter du nedkjøringen til Jøssingfjord. Turen starter i bakken her, i svingen ovenfor den store rasteplassen. 

Greit å gå når trapper er satt opp

Klikk på kart for større visning

Skiltet står ved veien

Tåka følger oss trofast…

Både skilting og rødmerkingen er utmerket.

Flere skilt innover

God sti på det aller meste av turen

Sommergrønt

Der er den, Kolbolten

Kolbolten

Kolbolten

Ytre Jøssingfjord

Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Sokndal, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.