Hålandsvannet


View Larger Map

Fin skogssti

Fin skogssti

Første helgen i april, det er kaldt, men på dagtid er det likevel godt i solen. Vi skal rundt Hålandsvannet som ligger delvis i Randaberg og delvis i Stavanger kommune. Det er snaue sju kilometer rundt her, noe som vil si at du bruker bort imot 1,5 time på runden. Pausene du tar kommer i tillegg.

Det er flere plasser å starte fra her, vi har valgt parkeringsplassen nærmest Leikvold. Stor og skiltet parkering.

Ei svane står på hodet i vannet

Ei svane står på hodet i vannet

Går man først mot Kvernevik er man raskt borte ved den neste parkeringen, her er også brygge og badeplass. Det er lite fristende i dag da isen på vannet akkurat har forsvunnet. På sommeren har det vært ei flytebrygge lengre uti vannet også.

Det Hålandsvannet har vært plaget med, flere ganger, er oppblomstring av alger, da blir det skiltet at bading ikke er tillatt. Hva som er årsaken til dette vet vi ikke, men det er kommet opp en del renseannlegg rundt vannet ser vi.

Gapahuk

Gapahuk

Kanskje er det dette som skal til for å få bukt med problemet ? Som turgåer har man mange faseliteter her, benker og bord er satt ut på så mange plasser at det er bort imot utrolig. Til og med en flott «Gapahuk» er satt opp. Godt jobbet av de to kommunene.

Turen rundt er litt variert. På den ene siden av vannet er det helt flatt og helt åpent. Her kan det nok blåse noe enkelte dager.

Brygga ved badeplassen

Brygga ved badeplassen

På motsatt side er det mer kuppert, litt bakker og mer skog. Det var mye folk ute denne søndagen så det er tydelig at turfolket setter pris på dette vannet.

Ved den innderste delen av vannet er det kun noen få meter over til Store Stokkavann for dem som ønsker det. Det er her de arrangerer Stavanger halvmarathon også hver vår, de bruker vel betegnelsen «Tre sjøers rittet?» Korriger gjerne om det er feil.

Flott plass

Flott plass

Flott tur for hele familien dette, passer utmerket for deg som har med barnevogn. Se for deg 1,5 time å gå i turtempo. Legger du så til en halvtime i pauser, har du en fin tur på et par timer.

Hvordan komme hit:  Kjør på veien mellom Kvernevik og Leikvold (Tasta) Her er det to flotte parkeringsplasser som er godt skiltet. Vi valgte den andre om du kommer fra Kvernevik.

Svane i sivet

Svane i sivet

Flott gangvei

Flott gangvei

Litt mindre enn Store Stokkavann

Litt mindre enn Store Stokkavann

Mye siv i vannet

Mye siv i vannet

Nydelig dag

Nydelig dag

Flott ved Hålandsvannet

Flott ved Hålandsvannet

Våren er snart her

Våren er snart her

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Randaberg, Rogaland, Stavanger, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.