Bjørndalsfjellet – Bjørndalsnuten


Vis større kart

270420132072Vi har vært inne på det før, Sandnes har flere turmuligheter enn vi kanskje tenker på. Bjørndalsfjellet er en av disse. Egentlig nok så lett tilgjengelig. Turen starter fra Øvre Gramstad, samme parkeringsplass som du bruker når du skal til Dalsnuten.

Starten på turen fortsetter 6-8 minutter oppover veien, videre innover veien forbi parkeringsplassen.

Varden på avstand

Varden på avstand

Da kommer du til en gjerdeklyver på høyre side, og ved den finner du også skiltet du ser over her. Det er noe blødt det første stykke, så det anbefales godt skotøy. Første del er litt kupèrt, etter dette stiger det oppover i terrenget.

Når du er halvveis oppe, får du varden på Bjørndalsnuten i syne. Det virker langt opp når du ser den første gang, men dette går raskere enn det ser ut for. Hele turen opp er gjort på en snau time.

Fantastisk utsikt

Fantastisk utsikt

Nå skal det sies at det er laget til en rundtur også, denne tar betydelig mer tid. Vi tok «snarveien i dag». Det er raskeste vei opp og ned. Da tar turen kun drøye halvannen time, og legger du inn en god pause på toppen, går turen helt greit på et par timer. Velger du rundturen, må du nok legge til halvannen time i tillegg.

Bjørndalsfjellet ligger 362 meter over havet og er med dette noe høyere en mer kjente Dalsnuten, som ligger ikke langt unna.

Lutsivassdraget

Lutsivassdraget

Herfra ser du Dalsnuten fra baksiden, du ser langt ut over Jæren, til Stavanger og innover mot Tau og Ryfylket. Herfra får du også en god oversikt ut over Lutsivassdraget som vist på bildet til høyre her.

En fin topp å bestige dette, har du kun litt tid, tar du snareste vei opp og ned. Vil du ha det som en mer dagstur, tar du rundturen. Da får du enda mer å oppleve under veis.

Lutsi igjen

Lutsi igjen

Det er alltid viktig å se seg tilbake når du går i motbakker, utsikten ligger da bak ryggen din. Ta deg tid å få med det som dukker opp av utsikt etterhvert som det stiger i terrenget.

Hvordan komme hit:  Med bil til Øvre Gramstad. Parker bilen på samme plass som om du skulle til Dalsnuten. Start turen videre på veien innover, ikke mot Dalsnuten, men den asfalterte bilveien oppover. Etter noen minutter kommer du til en gjerdeklyver på høyre side, her er det også skiltet og merket videre ut i terrenget. Du går opp på en snau time, ned på 45 minutt. Pause i tillegg, så har du en tur på to timer. Rundturen tar lengre tid.

I skyggesiden

I skyggesiden

Bratt ur

Bratt ur

Baksiden av Dalsnuten

Baksiden av Dalsnuten

Bjørndalsnuten langt der fremme

Bjørndalsnuten langt der fremme

Varden på toppen

Varden på toppen

Stavanger i bakgrunnen

Stavanger i bakgrunnen

I retning Tau

I retning Tau

Jæren

Jæren

Varden og Sola

Varden og Sola

Postkassen med boka er på plass

Postkassen med boka er på plass

Varde i motlys

Varde i motlys

Varden synes godt fra gangstien

Varden synes godt fra gangstien

Folk ved varden

Folk ved varden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.