Grødem i Randaberg


View Larger Map

Lite liv i båthavna

Lite liv i båthavna

Første påskedag 2013, strålende vær for en tur langs havet på Grødem. Men det er fortsatt ingen varme i luften, så lue og hansker kom godt med. Vi befinner oss ved innseilingen til Stavanger, og får flott utsikt i retning Rennesøy og Ryfylket i tillegg.

Men i båthavna i Ryggstraen var det ikke mye som skjedde. Merkelig nok, været var strålende, mye båter var det, men båtfolket glimret med sitt fravær.

Flere lune plasser i skogen

Flere lune plasser i skogen

Uansett, vi tok ut på turen fra Ryggstranden båtforrening på Nedre Grødem og videre på den flotte gangveien som går i retning Harestadvika mot nord.

Det er noen få hytter som nok er satt opp for mange år siden i starten på turen. Den gang, lå nok disse langt fra bebyggelsen og var i ordets rette forstand fritidseiendommer. I dag ligger disse ikke svært langt fra byggefeltene, men noe skjermet er det jo.

Ryfylke i bakgrunnen

Ryfylke i bakgrunnen

Det er mye hav her, hele innseilingen til Stavanger går forbi og Boknafjorden med utsikt over store deler av Ryfylket ruver i bakgrunnen.

For deg som liker å fiske i sjøen, men ikke har båt, er dette en flott plass. Her er mange naturlige steder å stå og fiske på. En oppmurt stor kai er det også, så her er mulighetene mange. I sjøen slipper man jo som kjent å tenke på problematikken med fiskekort også.

Flott turvei

Flott turvei

Du bruker cirka en halv time hver vei her, med pauser må du se for deg en drøy time. Men det finnes mulighet for å forlenge turen. Minuset med dette, er at du da skal du være litt kjent. Her kan du forlenge til Mekjarvik og Tungenes, men noen turvei er det ikke sammenhengende hele veien dessverre.

Det har tidligere vært snakk om en turvei fra Grødem, via Tungenes og tilbake til Viste Strandhotell, men dette er ikke klart i dag.

Krigsminner

Krigsminner

Om den turen noengang vil bli bygget i sin helhet vet vi ikke noe om. Men det hadde vært fantastisk. Ta turen her du også, flott natur, utsikt over store områder inn over Ryfylke, mange båter og blanding av mye utmark og noen få krigsminner.

Hvordan komme hit: E39 fra Stavanger mot Rennfast. Før du kommer dit tar du av til høyre ved skiltet «Nedre Grødem». Kjør veien til endes og parker ved Ryggstranden Båtforrening. Turen starter her og går nordover. Går fint for dem som har med barnevogn eller for rullestolbrukere også.

Vakkert landskap

Vakkert landskap

Sjøliv

Sjøliv

Ingenting å utsette på gangveien

Ingenting å utsette på gangveien

Oljeindustriens båter

Oljeindustriens båter

Rennesøy på andre siden

Rennesøy på andre siden

Innseilingen til Stavanger

Innseilingen til Stavanger

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Randaberg, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.