Kjølleknuten

Her er vi ja

Parkeringen på Veraland

Kjølleknuten er en flott topp, som gir mye utsikt for lite strev. Det er en enkel tur dette, som de aller fleste vil klare med glans. Regner du 45 minutt hver vei, så har du en tur på 1,5 time i gangtid, legg til litt tid på toppen for å nyte utsikten. Skal vi si maks 2 timer her. Vi starter opp veien i heia, der skiltene peker. Det er flott traktorvei i starten av turen. Vi skal helt opp til avstikkeren mot Kjølleknuten.

 

Skilt viser mot venstre

Ved dette punktet som du ser på bilde til høyre, tar vi av til venstre. Vi skal over en port og videre på en ny gårdsvei et stykke til. Etter kort tid, bærer det ut i terrenget og dette underlaget har vi helt frem til Kjølleknuten. Etter ca. 45 minutt er du fremme, og kan nyte en flott utsikt, blant annet over Lutsivassdraget. Veien ned igjen, går samme trase`som opp. En enkel men flott tur dette.

 

 

Hvordan komme hit:  Kjør fra Hana i Sandnes og mot Lauvvik Ferjekai. Før du kommer dit, rett før Tengesdalsvannet, er det skiltet opp til venstre mot Veraland. Kjør veien til endes og parker bak siste gården. Flott parkeringsplass.

Parkering Veraland

Følg veien oppover

Klikk på kart for større visning

Her skal du ut i heia

Fin merket sti

Der er Kjølleknuten

Her er vi ja

Flott utsikt

Lutsivassdraget

Noredalen

På vei tilbake igjen. Jørpeland laaaangt der bak.

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Lett, Rogaland, Sandnes. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.