Krogedal, Rabnafjell, Sulken – Skjelbreitjørn

Skiltene i Krogedal

En av våre første turer i 2017 gikk i området øst i Sandnes. Skal vi si mellom Søredalen og Noredalen, på en måte. Vi hadde to biler i dag, den ene satt vi ved Skjelbreitjørn hvor vi avsluttet turen, den andre kjørte vi opp til Krogedal, det var herfra vi startet. Vi er tidlig i mars måned så fargene i naturen mangler selvfølgelig, men været var så bra at det gjorde det meste godt igjen. Vi parkerte like bortenfor skiltene du ser til venstre her.

Trist skue

Vi starter et par hundre meter innover veien fra parkeringen, så blir vi ledet brått til venstre. Rødmerkene er gode så dette går helt fint. Etter kort tid kommer vi opp til stien mellom Sulken og Rabnafjell, her er skiltkrysset pr. 7 mars 2017, helt ødelagt. Håpet får være at noen tar tak i dette og får det fikset. Vi skal først mot Rabnafjell, det vil være mot høyre  når du kommer fra Krogedal. Vi skal bortover sletten langs gården, et kort stykke som forøvrig er noe skrint merket. Men det er kun her det er sånn.

Ser du varden ?

Etter sletta bærer det inn i motbakke, ikke noe veldig bratt, men det stiger i terrenget. Det er noe kupert videre, men merkingen er bra her, så du klarer deg utmerket. Etter noe opp og ned, frem og tilbake i slalåm, kommer varden på Rabnafjell til syne. Her har vi vår første matpause.

Selv om temperaturen ligger rett under null, blir det varmt å gå i dette flotte været, så godt med drikke var flott å ha med seg.

 

Røde merker og gjerdeklyvere er satt ut, så her finner du frem

Varden på Rabnafjell ligger 406 moh, så litt høyde er det da. Men vi skal videre til Sulken, en varde som nok er hyppigere besøkt enn Rabnafjell, da den er enklere å komme til. Mellom Rabnafjell og Sulken må du regne en drøy time i vanlig turtempo. Første delen ned til det ødlagte skiltkrysset er samme vei, men vi skal motsatt vei for å nå Sulken fra skiltkrysset. Sulken ligger like under 400 moh så det er pluss/minus den samme høyden. Her finner du to bøker  på toppen

 

 

Fine vann og mindre bekker finner du nedover

Denne toppen har like fin utsikt, men mangler den bratte utforbakken. Vi samler jo på matpauser så det er ikke fritt for at vi finner noe å bite i fra sekken her også. Etter noe filming og fotografering, bærer det avgårde mot Skjelbreitjørn. Nedturen herfra tar mellom 1 og 1,5 time, etter hvor god form du er i.

Dette er nok den enkleste etappen da du faller i terrenget, stort sett hele tiden ned mot Skjelbreitjørn.

Hvordan komme hit:  Vi hadde to biler. En ved Skjelbreidtjørn hvor vi avsluttet turen, og en i Krogedal der vi startet. Krogedal ligger inn av veien gjennom Søredalen. Når du kjører forbi Sviland og i retning mot Seldalsheia og Oltedal, er det skiltet inn til Krogedal. Selve fotturen tar 3,5 timer i turtempo, men du må legge til tid for pauser og fotografering, da ender du nok på 4 timer, kanskje mer.

Flott dag inn av Krogedal

Krogedalstjørna

På dette strekket mot Rabnafjell er merkingen «Ikke helt god» noen hundre meter.

Variert terreng videre

Fargene mangler i starten av mars

Flott mot Rabnafjell

En liten pytt dukker opp

Varden på Rabnafjell

Noredalen

Mer utsikt fra Rabnafjell

Kart med start ved det blå og hvit skiltet

Rabnafjell

Vi skal tilbake og mot Sulken

Der er Sulken

Sulken

Bedre blir det ikke i starten av mars

Sandnes og Sola

Innover fra Sulken

Vi er startet nedstigningen mot Skjelbreitjørn

Lette utforbakker

Isen på vannet er i ferd med å gi seg

Nesten nede ved Skjelbreitjørn

Da var vi fremme, takk for turen

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.