Kvidaheio

Gaudland

Vi skal til «Kvidaheio», som de kaller det for her nede i Sokndal. Turen er langt på vei en skogstur, men selve toppen går klar det meste av vegetasjon, så her får du utsikt. Du bør regne 1,5 til 2 timer hver vei, pluss litt ekstra tid til nistepakken, cirka 4 timer, så er du i området.

Turen starter fra Gaudland, et slags «leirsted» som det ser ut for at Stavanger Turistforrening driver. Skiltingen herfra er utmerket.

 

Flotte skilter

De røde merkene i heia er også tålig bra, selv om det et par plasser er litt usikkerhet om retningsvalg da det er mer enn en sti og følge. Dette merket vi på vei tilbake. Men for all del, det er en flott tur dette som anbefales.

Første del av turen går langs steingjerdet på utsiden av huset og inn på en slags allè. Vi går videre under ei kraftgate og videre opp til et nytt stiskille med skilter. Her er det også veldig enkelt og finne frem, så det er bare å fortsette.

 

Flott allè

Vi må nevne at det er noe vått og en del myrer å forsere på turen så vanntette fjellsko er absolutt helt nødvendig. Stien varierer også en del så gode sko er ikke bare nødvendig, det er også godt for beina.

Etterhvert passeres noen små vann og vi får utsikt i retning Spjodevannet. Men vi skal ikke dit, skilter viser oss veien mot Kvidaheio, eller Kvidaheia som det står på kartet. Det oppleves lengre enn det er bort hit, men etter snaue 2 timer er du fremme.

Liten bakke opp til toppen

Den beskjedne høyden til tross, utsikten er god den. Vi fant ei grop i le for vær og vind, her ble god matpakke fortært. Vi skulle samme vei tilbake, men kom over på en annen sti, så vi fikk en ekstra runde ned til Spjodevannet på tilbaketuren. Her er det nok ikke like mye trafikk, for denne delen var temmelig gjengrodd.

Etter ca. 4 timer er vi tilbake på Gaudland der bilen står parkert. Det var en kjekk tur dette, som var litt lengre enn vi hadde forestilt oss på forhånd.

 

Hvordan komme hit:  Kjører du RV 44 fra Egersund mot Sokndal, tar du av til høyre når du kommer til Rekland. Skiltingen her viser mot Heskestad. Etter noen få kilometer kommer du til krysset, hvor skiltingen inn til venstre viser mot «Gaudland». Kjør denne veien til endes å parker der. 

Opp mot leirstedet

En liten tunnel

Dobbelklikk for større visning

Under kraftgata

Det er flere veier å velge i oppi her

Småkupert

Skogstur

Du ser… høsten nærmer seg

Flott terreng

Badevann, men for kaldt

Fin dag

Kvidaheio med postkasse, og bok…

Lyst og fint

Med litt mer zoom

Møller

Alltid like blid

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Sokndal, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.