Vormeland

Her starter turen

For oss voksne, som husker da ferja gikk fra Tøtlandsvik til Vindsvik, er Tøtlandsvik ferjekai utgangspunkt for denne lille, men sjarmerende turen. Det er en tur i motbakke dette, men ikke veldig bratt, og så er du oppe i løpet av 45 minutter.

Står du med ryggen mot den gamle ferjekaien, ca. 150 ovenfor, starter turen til venstre for skiltet du ser på bildet her. Stien er tydelig og god hele veien.

 

Sti i skogen

Det er ingen røde merker her, men det er heller ikke nødvendig. Ingen går seg bort her, jeg lover. Langs stien oppover finner du noen flotte små hus og du får se hvordan de bygget bruer over bekker før i tiden. Veldig enkle, men svært effektive steinformasjoner.

For dere som er med på «Kodejakta 2017» er dette en av turene som er med i den konkurransen. Koden ligger ved kvernhuset rett før toppen, men du får meg ikke til å røpe koden 🙂

 

 

 

På toppen

Etter snaue 45 minutt er vi ved dette kvernhuset, et lite rødt hus ved bekken. Man kan nesten føle på at man er tilbake i litt svunnen tid her oppe. Det ligger to flotte gårder ovenfor kvernhuset, sjarmerende på hver sin side av dalen.

Setter du av 1,5 til 2 timer, har du tid til matpause også. Flott liten skogstur man trygt kan anbefale.

God tur.

 

Hvordan komme hit:  Fra Hjelmeland kjører du inn på RV 660, denne følger du helt til den gamle ferjekaien på Tøtlandsvik. Her starter turen.

Enkel motbakke i skogen

Stien blir bare bedre og bedre oppover

Mye å se på veien

Flott bru

Du finner frem, garantert

Her er kvernhuset

Nydelig plass

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.