Mikkelstølen og Nordbekktjern

Mikkelstølen

Vi har atter en gang tatt turen til Forsand og Vinddalen. Denne gang er det to turmål vi skal til, Mikkelstølen og Nordbekktjern. Turen starter fra et bittelite sandtak mellom Øvre Espedal og parkeringsplassen innerst i Vinddalen. Det står to tydelige skilter ved startpunktet.

Vi måler riktignok turen lengre enn det som står på skiltene
Grei liten parkering i veikanten
Stien opp til Mikkelstølen er bratt og god

Vi starter i betydelig motbakke og denne varer stort sett helt opp til Mikkelstølen. Sånn cirka, kan vi si at stølen er halvveis på denne turen, men høydemeterne er du stort sett ferdig med når du kommer opp dit. Så her er det bare å stålsette seg, snaue 400 meter skal opp. Siste delen av stigningen opp til Mikkelstølen bærer preg av at det er gjort et flott arbeid med å tilrettelegge underlaget. Skal vi tro at dette arbeidet er gjort da det var aktivitet her opp for mange år siden ?

Merkingen fra parkeringen op opp til stølen er god
Fin sti oppover
Vi ser ned mot Vinddalen
Fin tillaget ur en periode i bakken her
Ser du Mikkelstølen der oppe ?
Vi er oppe ved turens første mål
Flotte skilt ved stølen
En forsteinet hval 😀
Vi skal videre, og vinker farvel til Mikkelstølen

Vi tok oss en god pause ved stølen, fant en fin og lun liten krok. Mat og drikke smaker alltid godt når man er på tur. Opp hit har sti og merking vært aldeles utmerket. Det kan vi ikke si om stien videre til Nordbekktjern dessverre. Men la deg ikke skremme av det, du vil finne frem, det er ikke så galt, men standarden synker en del etter stølen. Her kunne det nok vært fornuftig å malt opp merker igjen.

Vi har startet turen videre mot tjernet, og utsikten er god
Lauvet på trærne er ikke kommet enda
Vårfargene er heller ikke kommet enda i denne høyden
Snøen er for det meste borte

Vi går fra stølen til tjernet på en halvtimes tid. Enkelte plasser er stien god, andre plasser mindre god. Rødmerkede finner du, men noen plasser må du speide etter dem. Men du finner frem, ikke vær redd for det.

Det hvite der er et frosset Nordbekktjern
Tjernet er 10 meter høyere over havet, enn Mikkelstølen
Vinteren har ikke helt sluppet taktet enda
Mikkelstølen
Nordbekktjern
Skisse av turen
Vannet er fortsatt frosset, men neppe til å gå på
Tilbaketuren går samme vei, som opp

Vi har startet tilbaketuren mot Mikkelstølen igjen. Det er nøyaktig samme vei tilbake, som den vi gikk opp. Vår måling er ca. 7 kilometer tur/retur. I gangtid bruker du fra 2,5 til 3 timer på turen. Men så kommer pausene du trenger som et tillegg til dette.

Her er vi i motbakken, som nå er blitt medbakke ned igjen
Der er vi nede igjen. Takk for turen

Hvordan komme hit: Vi tok ferja fra Lauvvik til Oanes. Kjør til Forsand, Helle, Nedre Espedal, Øvre Espedal. Kjør videre opp og inn i Vinddalen. Sånn cirka halvveis inn i dalen får du dette lille sandtaket med to TYDELIGE skilter som viser hvor turen starter. God tur

Skissekart
Dette innlegget ble publisert i Forsand, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.