Skorva

Skorva

Vi har igjen vært i Hjelmeland kommune og funnet en ny flott tur. Denne gang gikk vi opp til Skorva som mangler noen få meter på 900 meter over havet. Det fikk vi merke, for når vi kom oppover lå det noen få snøklatter igjen fra vinteren, her og der. Vi skriver 19 mai 2019. Men la det være helt klart, det er bare noen klatter her og der, for det aller meste er det helt bart nå. Vi starter rett før vi kommer opp til Undestølvatnet, herfra er det godt merket. Og for deg som er interessert så kan du søke opp «Kodejakta 2019» på Facebook, så får du mer info om denne og flere andre turer. Etter at vi har fått satt fra oss bilen, bærer det ca. 300 meter videre innover grusveien til vi kommer til ei lita bu. På motsatt side av veien ser du skiltet som viser vei mot Skorva.

Liten grei parkering, litt før vannet. Godt merket med skilt
På motsatt side av veien fra denne bua, står skiltet
Herfra bærer det inn i heia
Første del av turen har fin sti, i tillegg til rødmerkingen
Fargene er ikke helt kommet enda 19 mai

Starten er enkel, god skogsbunn å gå på. Vi går sakte men sikkert oppover i terrenget, uten at det er særlig bratt. Etter hvert som turen skrider frem, blir vi ledet ut på punkter hvor vi får oversikt ut i Vormedalsheiene. Vi passerer flere små vann som sikkert er fine å bade i litt lengre ut på sommeren. Nå er de nok for kalde. Vi fortsetter på fin merket sti og etter en stund møter vi på et nytt skilt som peker mot Skorva.

Ei nydelig hei å vandre i
Små vann er det mange av
Etter hvert som høyde tas, forsvinner skogen
Her har de tenkt på alt. Flott laget til
Det er vel unødvendig å si at turen anbefales
En flott dag
Våren er kommet
Stien og merkingen er upåklagelig
Ved dette skiltet er merkingen like fin videre, men stien må gås opp utover sommeren

Vi fortsetter videre, det stiger fortsatt oppover, nye små vann passeres og utsikten er veldig bra. Etter hvert nærmer vi oss ei god kneik vi skal opp. Her er det betydelig brattere, men den er ikke veldig lang. Helt i starten av bakken ligger det en kampestein som er delt i to. Jeg kunne selvfølgelig sagt at det var jeg som delte den, men det ville vært en blank løyn, derfor dropper jeg det. Vi hadde en matpause i bakken her, nydelig i sola. Så var det bare å fortsette til topps av kneika. Her dreier veien videre mot Øvre Tysdalsvatnet (som ikke må forveksles med Tysdalsvatnet).

Hyggelig hilsen på veien
Så var det disse små koselige vannene
De er overalt
Ja, overalt
Vi skal oppover der
Kraftig zoomet bilde. Det vannet renner ned i Trodla-Tysdal
Vi starter på kneika
Der er kampesteinen som jeg IKKE har delt
Snøklattene melder seg på
Her er vi oppe av brattkneika og veien dreier mot venstre
Også her er det nok av vann

Langt der fremme, ser vi nå varden på Skorva. Det går ikke an å gå i rett linje frem dit grunnet et dalsøkket med påfølgende fjellvegg. Neida, vi må mer mot venstre og følge ryggen inn mot varden. Merkingen viser deg tydelig hvor du skal gå, så ikke tenk mer på det.

Der borte ser du varden
Det er en rundtur i området, men vi gikk samme vei opp og ned
Som du ser på fargene begynner vi å komme høyt opp nå
Vinteren er i ferd med å slippe taket
Skorva, 874 meter over havet
Da var vi her

Vi er kommet til toppen, 874 meter over havet. Til dere som skal være med på «Kodejakta 2019» så følger dere den rødmerkede løypa et lite stykke videre, ut på kanten, der ligger koden. Her kan du også se ned til Trodla-Tysdal. Og om du lurer på om jeg røper koden…. da blir du skuffet 🙂

Film fra Skorva
Der nede ligger Trodla-Tysdal
Zoomet bilde, ned til Trodla-Tysdal
Ned i juvet der ligger Øvre Tysdalsvatnet. På motsatt side ligger Tosteinsjuvet og Tverrgjøvle, til høyre i bildet
Vi går tilbake til varden for en god pause der oppe

Det er flott utsikt her oppe, og kanskje enda finere når du kommer ut på kanten og ser ned til Trodla-Tysdal og Øvre Tysdalsvatnet. Vi har en velfortjent rast på toppen. Dette er livet. Veien tilbake går på nøyaktig samme sti som opp. Det er en rundtur du kan velge i heia her, men vi valgte altså ikke det, denne gangen. Turen ble målt til 12,2 kilometer og tidsbruken er alltid vanskelig å si helt nøyaktig, da folk er så forskjellige. men regner du 4-5 timer i gangtid og legger til den tiden du trenger til pauser, så er det sånn cirka…

Film/skisse av turen
Her går turen
Vi gikk her

Hvordan komme hit: Kjør fra Hjelmeland og mot Vormedalen /Tøtlandsvik. Når du kommer ned fra heia mot Vormedal skal du legge merke til første gården på høyre hånd. Ca. 200 meter nedenfor denne gården, går det en grusvei inn til høyre med bom. Du skal inn her. Dette er en privat vei og du må betale for å kjøre opp mot Undestølvannet. Betaling med Vips eller Giro, informasjon ved bommen. Kjør så til du kommer til parkeringen som er godt skiltet. God tur.

Dette innlegget ble publisert i Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: Heldagsturer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.