Naganibba og Revafjell

Full parkeringsplass

I dag er vi tilbake i Strand kommune, vi kjører til Fureneset og skal gå en rundtur til Naganibba og Revafjell. Det er flott her inne, vi skulle bare vært noe heldigere med været. Men dette er det som kjent lite å få gjort noe med, vi får bare ta det som kommer, i dag, dessverre.

Grunnet et speiderstevne var parkeringsplassen nærmest full, men vi fikk da plass til slutt. Solen varmet godt i starten på turen.

Her finner man bare frem

Men Adam var som kjent ikke lenge i Paris, det skulle ikke vare. Vi starter med å gå over dammen og i retning Småsildalen. Vi skal innover her til endes. Da vi starter på første kneika innerst i dalen, kom regnet. Men vi krummer nakken og fortsetter og om litt kommer tåka også.

Det stiger godt opp til Nagaheia og etter noe klyving er vi der. Heia er stor og åpen, her får vi utsikt mot Naganibba.

Gode skilt

Vi går over slettene og starter på bakken opp på Nibba. Den er bratt, men overkommelig. Selv med Lavt skydekke, tåke og regn, skjønner vi at dette er et fantastisk utsiktspunkt. Grunnet dårlig vær, blir vi ikke her lenge i dag. Vi går ned på sletta igjen og nyter medbragt niste til en liten haggelbyge.

Men vi fortsetter i retning Revafjell. Det er et stykke bort dit, men etter en stund kommer vi til avstikkeren opp dit.

Varden på Revafjell

Dette er en avstikker vi må ned samme vei til stien etterpå. Varden her oppe er ikke av den prangende sorten, men det er utsikten. Vi tar noen bilder og forlater toppen etter noen minutter. Været er fortsatt ikke med oss.

Vi skal nå til endes av Svortingsvannet og ned Lågalia. Her er det meget bratt nedover og vi følger ved siden av Lågliåna. Vel nede følger vi Dalavatnet og tilbake til parkeringsplassen på Fureneset. Takk for turen.

Hvordan komme hit: Fra Jørpeland kjører du fylkesvei 527 til Fureneset. Parker på den store parkeringsplassen ved enden av veien. Gå over demningen, turskiltene står der. Tid på runden, inklusiv matpauser og noen pust i bakkene, samt fotografering, ca. 6 timer.

Til høyre her, Småsildalen og Naganibba

Kanskje verdens best skiltede hei ?

Lettgått innover her

Den røde streken er kun tegnet på kartet og må ikke navigeres etter

Drikkestasjoner trenger man ikke lete lenge etter

Flotte plass

Nagaheia

Utsikt fra Naganibba

Tåka kommer og går

Naganibba i tåka

På vei mot Revafjell

Utsikt fra Revafjell

Kokes det nedi der tro ?

Flott rundtur

Naganibba bakerst til venstre

Dammen i Svortingsvannet

Vi skal tilbake mot Fureneset

Naganibba zoomet inn

Lågaliåna følges

Takk for turen

 

Dette innlegget ble publisert i Rogaland, Strand, Tid: Heldagsturer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.